Hvorfor har jeg ingen venner? Her er 9 gode grunde

Foto: Shutterstock

Har du svært ved at få venner? Eller oplever du, at du konstant bliver svigtet af mennesker, du troede var dine venner?

En af de værste ting, man kan opleve, er at føle sig ignoreret af sine venner, men noget, der er endnu værre, er, når dine venner ignorerer dig og ingen synes at forsøge at skjule det. 

Så er du sådan en dårlig person, at ingen vil være sammen med dig længere?

Eller laver du et par utilgivelige fejl, der skubber folk væk fra dig, eller tvinger dem til at tage dig for givet?

Bevæger både dine mandlige venner og dine pige-venner sig væk fra dig hele tiden?

Her er 9 grunde til, hvorfor de formodentlig gør, hvad de gør:

Spørg dig selv om du gør nogle af disse ting helt ubevidst, og hvis du kan se dig selv i nogle af disse forklaringer, så gør en bevidst indsats for at ændre dig selv til det bedre, hvis du gerne vil holde fast i dine venner i længere tid.

Hvorfor har jeg ingen venner?

1. Du prøver alt for panisk. Og det kan ses.

Du er alt for klæbende og trængende, Jagter du konstant folk for at få en aftale i stand, selv når de ikke synes særlig interesseret i at møde dig? Eller når du møder en ven eller en gruppe venner, forsøger du så hele tiden at få alle til at blive længere, selvom det er soleklart, at de keder sig?

At bruge tid sammen med en ny ven betyder muligvis meget for dig, men når du prøver for hårdt, så kan du virke meget klamrende og irriterende. Bare slap af, og vær mere tilbagelænet. Dine venner behøver ikke at vide, at du ikke har noget bedre at lave, når de er gået. Bare lad som om du er optaget og sig farvel, før atmosfæren begynder at stivne op blive akavet.

2. Du er for negativ. 

Du er fuld af mørk energi af den dårlige slags, og du får folk til at føle sig ubehageligt tilpas omkring dig. Har du aldrig set personer i film eller folk på gaden, der får dig til at føle dig ubehageligt til mode, uden du ved hvorfor?

Du ofrer muligvis ikke megen opmærksomhed på dine tanker, men når du er for fuld af negativitet, bitterhed eller vrede, så vil det kunne ses. Og det får folk til at flytte sig lidt væk fra dig, selv når de sidder ved siden af dig.

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu kan du leje venner, så du ser populær ud på dine selfies

3. Du har svært ved at fange sociale signaler 

Er personen du taler med begyndt at kede sig? Er du overhovedet opmærksom på, at det er trejde gang din ven kigger på uret? Lagde du i det hele taget mærke til, at dine venner kiggede på deres facebook-sider, imens I var midt i en interessant samtale?

Blot fordi du tror, at I har det sjovt, så er det ikke sikkert, at alle andre har det på samme måde. Læg mærke til folks opførsel, når du taler med dem. Og skift emne i det øjeblik du ser, at de andre bliver distraheret. 

4. Du er en egoistisk person  

Indrøm det. Måske er der aldrig nogen, der har fortalt dig det, men du er mere optaget af dine egne behov end af andres. Når du møder dine venner, så er det vigtigste for dig, at DU har det godt. Du tænker ikke på en aften ude med vennerne som et kollektivt tidsrum at være sammen i og have det sjovt. Du tænker;  "Hvorfor har jeg det  ikke sjovt"? "Hvorfor kan de ikke lide at tale om det, som jeg vil tale om, når jeg så godt kan lide det"? "Hvorfor bliver vi ikke længere, når jeg ikke har noget bedre at lave"? Hvorfor bliver jeg ignoreret? Hvorfor snakker denne person ikke med mig"?

Din selvoptagethed trækker glæden ud af samtalen med andre. Du er kun interesseret i at høre, hvad du ønsker at høre og tale om ting, du ønsker at tale om. Du vil altid have, mere end du giver. Men husk dette; når du ikke er villig til at give tilbage, så får du overhovedet ingenting!

LÆS OGSÅ: 8 dårlige vaner på Facebook, der pisser dine venner af

5. Du læser mellem linjerne. 

Og du læser alt for meget ind i det! Du formoder konstant, at hele verden roterer omkring dig. Okay, dine venner delte et citat på facebook? Vent, har det noget med dig at gøre? Var der en hemmelig besked adresseret til dig i det citat? Forsøger han eller hun at sige noget til dig? Stop!

Hold op med konstant at antage, at der findes en skjult dagsorden eller mening bag alt, hvad en ven gør eller siger, og at det på en eller anden måde har noget at gøre med dig. Når du begynder at læse mellem linjerne hele tiden, vil du ende med at lave mange antagelser. Og som alle ved, så er antagelser mor til alle misforståelser. Du får en antagelse forkert et sted, og hver antagelse efter det vil være forkert. Og det bliver værre, hvis du konfronterer en ven med en antagelse, og så opdager, at du står tilbage og ligner en idiot.

6. Du skaber psykologiske barrierer. 

Holder du nogen gange ting tilbage, fordi du tror, det vil lyde for dumt at sige det? Og endnu vigtigere, føler du dig ubehagelig tilpas, når du er sammen med venner? Hvis du gør, så samler de måske ubevidst dit kropssprog op, og det får dem til at føle sig utilpasse og urolige i dit selskab.

LÆS OGSÅ: 8 grunde til venner er den familie, du selv valgte

7. Du er sammen med de forkerte folk.

Nogle gange kan irriterende mennesker ikke lide dig, selv ikke når du er rigtig venlig, og det er sandsynligvis fordi de har en forudfattet forestilling om, hvem du er enten via rygter eller baseret på din ikke-så-hemmelige fortid. Du kan ikke ændre det, og den indsats, du skal investere for at få dem til at tro, at du er en rigtig flink person, er bare ikke besværet værd. 

8. Du glemmer dine venner når du ikke har brug for dem.  

Giver du dine venner opmærksomhed? Eller ignorerer du blot dine venner og deres telefonopkald, når du har det sjovt med nogen andre? Undgår du dine venner, når du begynder at date en ny person? 

Det er virkelig nødvendigt, at du tænker dette igennem. Du er måske ikke klar over det, men du tager muligvis dine venner for givet og formoder blot, at de altid vil være der for dig, uanset om du har tid til dem eller ej. På den anden side set så er dine venner måske alt for sårede, pga den måde du behandler dem på og de vælger måske at undgå dig.

LÆS OGSÅ: 9 ting som du aldrig har takket din bedste veninde for (men burde)

9. Du er indadvendt. 

Føler du dig lykkeligst, når du er alene? Måske er du en indadvendt, der forsøger at bryde ud af din skal? Du vil sikker gerne have nye venner, du ved bare ikke hvordan du skal bære dig ad, uden at skubbe folk fra dig. Tag dig god tid, lær af tidligere erfaringer og sørg for, at du ikke gentager dine fejl.