For mange vitaminpiller kan øge risikoen for hjertesygdomme og kræft

Mange af os danskere tager vitaminpiller i den tro, at tabletterne har en positiv indflydelse på vores helbred. Men pillerne kan have den stik modsatte effekt.

Ny forskning peger på, at man ved at indtage for mange vitaminpiller øger risikoen for at udvikle kræft- og hjertesygdomme.

Resultaterne kommer fra en gruppe forskere på University of Colorado Cancer Centre i USA.

- Vi har fundet frem til, at mennesker, der tager mere kosttilskud end nødvendigt, har en tendens til at have en højere risiko for at udvikle kræft, siger Tim Byers, en af forskerne bag projektet, til the Daily Mail.

For over 20 år siden fandt en gruppe forskere ud af, at man mindskede risikoen for at udvikle kræft ved at spise masser af frugt og grøntsager.

Forskerne på University of Colorado Cancer Centre blev inspireret af disse resultater – nu ville de undersøge, om et øget forbrug af vitaminer og mineraler ville have samme positive effekt i bestræbelserne på at undgå at udvikle de alvorlige sygdomme.

Læs også: Nyt mirakelmiddel får hundes prutter til at dufte af roser

Men resultaterne overraskede kræftforskerne.

I over 10 år undersøgte de helbredet på en lang række mennesker, der dagligt skulle tage kosttilskud og placebo-piller.

Holdet på Colorado Cancer Centre har fundet ud af, at man øger risikoen for at udvikle lungekræft og hjertesygdommen med 20 procent, hvis man indtager mere end den albefalede dosis kosttilskud. 

Forskerne slår dog fast, at folk ikke skal være bange for at benytte sig af kosttilskud.

Læs også: Disse 8 ting skal du stoppe med at stille i køleskabet

- Hvis man indtager dem i de rette mængder, så kan multivitaminer være gode for ens helbred, siger Tim Byers. 

For flere sundhedsartikler om sundhed ømme testikler og sygdomme som fnat, blodprop, hjerteanfald, flåtbid og mange andre besøg vores guide her.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip