Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Sol Stoffregen

436 uger siden

|

15/02/2016
Selvom det er avokadoens bløde, lysegrønne indhold, du savler efter, bør du stoppe med at kassere frugtens sten. De kan nemlig skræmmende mere, end du tror.

Dagens topnyheder

De fleste ved, at den grønne frugt med den store sten er sund for kroppen, ikke mindst når man skal tabe sig, og når man skal have næringsstoffer, men de færreste er klar over, hvilke mirakler stenene kan udføre.

Avokadoen er en af de sundeste frugter, der findes, men dens sten er endnu sundere. Det skriver Healtyfoodhouse, som gør opmærksom på, at stenene rent faktisk er spiselige.

Så i stedet for at sende de velvoksne avokadosten direkte i skraldespanden, bør du gemme dem. Stenene kan nemlig ikke bare give dig et sundt boost, men de kan også give alvorlig sygdom kamp til stregen.

Læs også: Forskere afslører: Dette er den mest mættende morgenmad, du kan give dit barn

Her er fem grunde til, at du skal gemme avokadosten for fremtiden, ifølge Healtyfoodhouse:

1. Booster immumforsvaret. De gør dit immumforsvar stærkere, så du bedre kan holde forkølelse og influenza på afstand. Og stenene hjælper med at nedbryde sygdom, der allerede har fået fat.

2. Bekæmper kræft. Vigtigst af alle punkterne er, at avokadosten indeholder flavonoid, som er en meget kraftig antioxidant, der hæmmer og reducerer udviklingen af kræft, Det viser en undersøgelse i tidsskriftet Pharmaceutical Biology fra 2013, der bl.a. konkluderede, at avokadosten kan ødelægge leukæmiceller.

Læs ogsåHvis du finder en mønt fastklemt i bildøren, så skal du straks gøre dette

3. Bremser alderstegn. Antioxidanterne hjælper også med at holde din hud glat og fast, fordi de fremmer genopbygningen af kollagen og reduktionen af rynker.

4. Hjælper på fordøjelsen. Avokadosten giver både virus- og bakteriesygdomme kamp til stregen og behandler diarré og forebygger betændelser og forstoppelse.

5. Giver sunde hjerter. Avokadosten er fulde af kostfibre, der hjælper med at holde kolesteroltallet nede, hvilket er godt for hjertet. Derudover forebygger de mange antioxidanter hjerte-kar problemer såsom hjerteanfald og slagtilfælde.

Læs også: Dyrlæge slår alarm: Dødelig hundesygdom eksploderet

Du behøver ikke stoppe en hel avocado i munden i forsøget på at opnå de eftertragtede resultater, du kan i stedet kværne stenen og tilføje den i sovs, dressing, te eller smoothies. Det skal dog nævnes, at stenene er bitre, så du kan med fordel tilsætte honning eller andet sødt, når du bruger stenene.

Healtyfoodhouse anbefaler, at man putter en tør sten i en plastikpose og slår med en hammer, for at få den hårde sten findelt.