Nyt certifikat skal sikre danskerne sikker sexlegetøj

Danskerne køber sexlegetøj som aldrig tidligere, men fortsat er en del produkter, man i dag kan erhverve sig via såvel danske som udenlandske fysiske forretninger og webshops med sexlegetøj, mere eller mindre fyldt med skadelige giftstoffer/ftalater.

Et kedeligt faktum, der er blevet fastslået via indtil flere uafhængige danske undersøgelser af tilfældigt udvalgt sexlegetøj på det danske marked.

For at imødese og ikke mindst sikre den danske forbruger i sit køb af sexlegetøj fremadrettet, har et nyt sikkerheds-certifikat og mærkning under overskriften Sikkert Sexlegetøj nu set dagens lys.

En forbrugergaranti for køb af sexlegetøj uden skadelige stoffer, underskrevet af ledelses-personer hos producenterne af sexlegetøj verden over, der på vegne af egne produktioner nu garanterer, at deres produkter er 100 procent sikre at benytte.

Sikkerhed frem for alt

- Hver gang, en undersøgelse af giftstoffer i sexlegetøj til salg i danske forretninger bliver offentliggjort, er det et tveægget sværd. Det er selvfølgelig endda meget fint, at uafhængige instanser, som for eksempel Forbrugerkemi.dk og Miljøstyrelsen, på den måde er med til at sætte fokus på problemet. Omvendt gør undersøgelserne også en masse potentielle forbrugere unødigt bange for overhovedet at erhverve sig sexlegetøj, der igen og igen rammer branchen over en bred kam, fortæller ægteparret Stine og Lennart Øster, der står bag det nye og yderst omfattende Sikkert Sexlegetøj initiativ, der en gang for alle skal gøre op med frygten for skadelige ftalater i sexlegetøj.

- Via garanti-certifikaterne og den ny Sikkert Sexlegetøj mærkning, vi håber og satser på, at langt de fleste forhandlere i Danmark vil tilslutte sig, så behøver man som køber af sexlegetøj ikke længere at være bange for, om ens produkter under brug udskiller farlige stoffer eller ej. Man skal bare sørge for at købe sexlegetøj mærket Sikkert Sexlegetøj, slutter ægteparret Øster, der håber at Sikkert Sexlegetøj vil blive den blåstempling, sexlegetøjs-branchen i Danmark i så lang tid har higet efter.

 

Dagens Gossip