Tankevækkende video: Folk klapper efterladt hund, men ignorerer ensom dreng i park

Foto: Ungdommens Røde Kors.

Hvordan reagerer du på et efterladt barn?

Et tankevækkende videoeksperiment fra en dansk park afslører, hvordan forbipassende ikke er blege for at klappe en ensom hund, men derimod ignorerer et 'efterladt' barn på en bænk.

Videoen, der meget vel kan prikke til den dårlige samvittighed hos flere af os danskere, er lavet af Ungdommens Røde Kors, og tager sit udgangspunkt ved en bænk i den forårsklædte park.

Med skjult kamera kan man se, hvordan kærestepar og forbipassende stopper op og klapper en lille hund, der er placeret mutters alene ved en parkbænk.

Samme opmærksomhed fra omverdenen gør sig ikke gældende, når folkene bag videoeksperimenter efterfølgende udskifter hunden med en lille dreng.

Læs også: Forældrene spiller en afgørende rolle i børns ensomhed

De besøgende i parken slentrer forbi den ensomme dreng, der nærmest fremstår som luft fra sin siddende position på bænken.

Barnet forsøger at få øjenkontakt med to forbipassende kvinder, men de skænker ham ikke et blik.

I den linde menneskestrøm er der ingen, der spørger, 'hvor er din mor eller far henne?'.

- Selv om mange mennesker godt er klar over, at der her i landet er udsatte børn, der ikke er en del af noget fællesskab, så bliver der ikke gjort meget ved det, siger Amalie Utzon, formand for Ungdommens Røde Kors, til Dagens.dk.

10.000 udsatte børn på Fyn
Den humanitære ungdomsorganisation har i samarbejde med TrygFonden lanceret 'SE MIG'-kampagnen, der skal være med til at øge opmærksomheden på de børn og unge, der slår alene med problemer som ensomhed og fattigdom.

I disse dage kører kampagnen på Fyn, men den skal efterfølgende spredes til de andre landsdele.

- Alene på Fyn er der 10.000 udsatte børn og unge, siger Amalie Utzon.

Videoeksperimentet fra parken, der er en del af den opmærksomhedssøgende kampagne, er på to uger blevet set over 228.000 gange på de sociale medier.

Amalie Utzon forklarer, at en af målsætningerne for kampagnen er 25.000 underskrifter fra fynboer, der ønsker at gøre op med ensomheden i børnehøjde på øen i midten af Danmark.

Under artiklen kan du se de skjulte optagelser fra parken.

Vær med i kampen på semigfyn.dk og hjælp Fyns oversete børn og unge

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip