Festival med kontroversiel udmelding: Hvide mennesker skal betale dobbelt

Foto: Shutterstock.com

En festival er havnet i store problemer, da de har valgt en meget bizar billetstruktur. Er man farvet i huden, får man halvpris, mens man skal betale dobbelt, hvis man er hvid.

Der plejer som regel at være en rigtig god stemning på en festival, og det er et sted, hvor alle mennesker uanset størrelse og etnicitet er velkomne. Sådan plejer det hvert fald at være, men en musik og kunstfestival i Detroit, USA, har alligevel formået at få hvide mennesker til at føle sig mindre velkomne.

Den 3. og 4. august afholdes festivalen AfroFuture Fest, men hvis man har en hvid hudfarve, så skal man punge op med flere penge, end hvis man er farvet.

Festivalen skriver nemlig, at billetter for “POC” (People of color. Altså farvede mennesker) kan købe billetter til $20, mens “Non-POC” altså folk, der ikke er farvede, skal hoste op med $40.

Under deres egen FAQ, har de besvaret, hvorfor de kører med forskellige priser til farvede og hvide.

“Lighed sikrer at alle har det, der skal til for at blive succesfulde. Vores billetstruktur blev bygget for at sikre, at de mest marginaliserede samfund, får en retfærdig chance for at nyde begivenheder i deres eget samfund,” lyder det på hjemmesiden.

Her kan du se priserne på festivalen. Foto: AfroFuture Fest

Kunstner har valgt at trække sig

De optrædende kunstnere på festivalen var dog ikke blevet informeret om billetstrukturen, da de valgte at takke ja til at optræde, men da det kom frem, var den kvindelige rapper fra Detroit, Tiny Jag, hurtig til at melde fra.

Hun er nemlig det, de i USA kalder ‘biracial’ da hun har slægtninge, der både er farvede og hvide. Derfor ønsker hun ikke at bakke op om festivalen, da hun har familiemedlemmer, der vil blive ramt af den noget specielle billetstruktur.

“Jeg blev rasende med det samme, fordi jeg er biracial. Jeg har familiemedlemmer, der under disse omstændigheder ville have været udsat for noget, som jeg aldrig ville have dem til at være i. Især ikke på grund af noget, som jeg deltager i,” lyder det fra rapperen Tiny Jag til Detroit Metro Times.

Tiny Jag har bedt festivalen om at fjerne hendes navn fra plakaten, og fra alt markedsføring vedr. festivalen.

Lovligheden af billetstrukturen bliver der også stillet spørgsmål til, da der i den amerikanske lovgivning under civile rettigheder står, at folk ikke må diskrimineres på grund af etnicitet, hudfarve, religion eller oprindelse. Det skriver Sky News i deres artikel.

Læs også

Åh nej: Familie slukkede den forkerte respirator

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip