Mand ville lave frokost til sin datter: Han endte med at starte en brand i køkkenet

04/10/2023 15:14

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Datteren havde lyst til pommes frites, og faderen var ikke langsom til at blive fanget af ideen.

Mest læste i dag

Desværre var han ansvarlig for en uforlignelig fejltagelse, der kunne koste både ham og hendes liv.

Nu skal han betale prisen for sin bommert, skriver det lokale Folkbladet.

En dag i april i år tændte faderen komfuret, hvor han havde tænkt sig at koge kartofler i en gryde. Så stegte han pommes frites i en anden pande.

Men faderen i Vännäs i Västerbotten tændte ved et uheld på den forkerte plade og begyndte dermed at koge olie, mens han gik på toilettet.

Ideen var mildest talt god. Han skulle lige lave frokost til sin datter. Men pludselig stod brændeovnen i flammer, da der var gået ild i olien.

Manden hørte brandalarmen og løb ind i køkkenet, hvor flammerne havde bevæget sig fra komfuret op i ventilatoren. Heldigvis nåede ilden ikke at brede sig meget længere, da røgdykkere hurtigt var på stedet og fik slukket ilden.

På trods af at stegeulykken var en klar ulykke, blev faderen i sommer sigtet for offentlig uagtsomhed. Det skriver Folkbladet.

Anklageren påpegede, at faderens fejl kunne have kostet datteren livet, fordi hun også var i hjemmet. Byretten købte anklagerens begrundelse og har nu idømt manden 40 dagbøder á 350 SEK (i alt 14.000 SEK).

De mente, at datterens værelse lå så tæt – cirka 3,5 meter – på køkkenet, at ilden kunne have spredt sig dertil. Derfor bliver han dømt for forbrydelsen.

Han indrømmer, at han har forårsaget branden, men han afviser bestemt, at datteren var i alvorlig fare.