Politiet havde glemt gammelt værdifuldt maleri: Du taber kæben, når du hører værdien på et ‘glemte’ maleri

Skrevet af Nicolai Steinicke

30/11/2023
Foto: Politiet i Napoli
Foto: Politiet i Napoli
Italienske myndigheder mente, at et Botticelli-maleri til en værdi af mere end 830 millioner danske kroner var gået tabt.

Dagens topnyheder

På uforklarlig vis siges et Botticelli-maleri til en værdi af mere end 1,3 milliarder norske kroner at være blevet "glemt" af de ansvarlige myndigheder. Nu er den blevet fundet i et privat hjem, oplyser The Guardian.

Maleriet fra det 15. århundrede er værket af den italienske renæssancekunstner Sandro Botticelli.

Det viser en ung kvinde, der sidder med et barn på skødet.

Ifølge kunsthistorikeren Peppe Di Massa var maleriet et af Botticellis yndlingsværker, fordi kvinden på maleriet siges at have set dagens lys efter inspiration fra sin elskerinde Simonetta Cattaneo Vespucci.

Maleriet blev oprindeligt opbevaret i en kirke i byen Santa Maria la Carità. Det blev senere overladt til en lokal familie, som opbevarede det i deres bolig nær Napoli.

Maleriet har været i familiens eje i flere generationer, men i årenes løb ser dette ud til at være blevet glemt af de italienske myndigheder.
- Sidst myndighederne besigtigede den private bolig, hvor Botticelli-maleriet stod, var for 50 år siden. Siden da er maleriet på uforklarlig vis blevet glemt af myndighederne, siger Massimiliano Croce, leder af den enhed, der er ansvarlig for beskyttelse af kulturarven i Napoli.

Nu er det værdifulde kunstværk dukket op igen.

Maleriet siges at være i dårlig stand og vil gennemgå en omfattende restaurering. Herefter er håbet at kunne udstille maleriet på et museum.

Spørgsmålet om, hvem der ejer maleriet, er under undersøgelse.

- Kunstværket er gået i arv gennem generationer i denne familie, men vi vurderer, om de har tilegnet sig det på den rigtige måde, siger Croce.

Hvis dette ikke er tilfældet, bliver maleriet den italienske stats ejendom.