Tysk avis: 'Komiske Inger' er til grin

Den store tyske avis Frankfurter Rundschau går i dag i kødet på den danske udlændingepolitik og i særdeleshed integrationsminister Inger Støjberg

Under overskriften 'Syrere gør Københavns 'Komiske Inger' tavs', retter avisen en alvorlig kritik mod integrationsministeren og den danske politik overfor flygtninge.

Avisen hæfter sig især ved de stort anlagte annoncer i flere aviser i Libanon, der skulle afholde flygtninge fra at komme til Danmark, men som åbenlyst ikke har haft den store effekt på tilstrømningen. 

Læs også: Uledsagede flygtningebørn oplever tæsk og dødsfald på rejsen til Skandinavien

- Den københavnske minister, 'Komiske Inger' Støjberg, har i sandhed fortjent sit øgenavn. Ligesom den legendariske optimistiske propagandachef fra Irak, komiske Ali, der afviste alt, selvom amerikanske raketter fløj om ørene på ham, så har tusinder af flygtninge på de danske motorveje lagt hendes projekt om at afskærme Danmark fra resten af verden i graven, skriver Frankfurter Rundschau i sin leder. 

Avisen noterer sig også, at Lars Løkke Rasmussen havde tilbudt Angela Merkel at tage imod omkring 100 flygtninge fra Tyskland, et antal de understreger ikke er en stavefejl

Men på trods af de hårde ord mod danske politikere, så noterer lederen sig, at danskere opfører sig anderledes, end når de stemmer 'populistiske højredrejede partier' til magten. 

Læs også: Chokerende video: Her sparker journalist til flygtningebørn

- Det faktum, at den populistisk førte politik og danskerne ofte afviger fra hinanden, blev understreget, da flygtningene ankom til Rødby. Den praktisk hjælp fra private var overvældende, sagde borgmesteren for Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen. 

- Mange private danskere forkortede flygtningenes march på 150 kilometer ved at køre dem til grænsen til Sverige, og på Københavns Hovedbanegård stod danskere med papskilte, hvor der stod ' Du er velkommen, men vi vil også gerne sejle dig til Sverige', slutter lederen i Frankfurter Rundschau, der har et oplag på 180.000. 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip