Vildt: By tilbage efter 30 års fravær

Foto: Miguel Riopa / Ritzau Scanpix

Ændrede vejrforhold betød også en ændring af landskabet.

I Spanien har man for en stund fået en helt ny by, som dog ikke er helt ny. Her er nemlig tale om en by ved navn Aceredo, som ligger nær Grænsen til Portugal.

I 1992 måtte indbyggerne i den spanske landsby Aceredo tage afsked med deres hjem.

Byen lå det forkerte sted i forhold til opførelsen af et nyt stort vandkraftværk. Nu har en længerevarende tørke i området fået byens gamle huse frem fra deres våde skjul.

Læs også

Pludselig står de tomme ruiner på tør grund, så det er muligt at gå tur mellem dem. Indbyggerne kæmpede i sin tid mod at skulle flytte fra byen af, men endte med at måtte flytte.

Dog blev beboerne tilbudt genhusning over den opdæmmede sø. Deres protester lød på, at det var noget af områdets bedste landbrugsjord, der gik tabt sammen med et helt lokalsamfund.

De fleste af husene blev tømt for værdigenstande og står nu tilbage som tomme skaller. Enkelte steder ses ting, der nok ikke burde ende på bunden af en sø – herunder en efterladt bil for eksempel.

Byens gamle barokkirke, San Salvador, som er fra 1700-tallet, blev pillet ned sten for sten og genopført i en anden landsby.

Aceredo havde ligget uforstyrret nær grænsen til Portugal i flere hundrede år, men udviklingen krævede sin pris, og indbyggerne måtte vige for billig strøm og flere arbejdspladser.

Fire andre landsbyer blev oversvømmet sammen med Aceredo. Det skriver TV2.

Sådan ser byen ud i dag:

Foto: Miguel Riopa / Ritzau Scanpix\n

 

Foto: Miguel Riopa / Ritzau Scanpix

 

Foto: Miguel Riopa / Ritzau Scanpix