Derfor græder de bedste mennesker under en film

Skrevet af Kirstine Petersen

401 uger siden

|

06/10/2016
Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er et sundhedstegn at stortude, når man ser en film!

Dagens topnyheder

1) De har mere empati
Tænk over det; der er noget fjollet i at stortude til scenen, hvor en imaginær løve mister sin imaginære far... Bare som eksempel..

Men kniber man alligevel en tåre over en film, viser det evnen til at leve sig ind i andres (også Disney-løvers) sted, og det er slet ikke så ringe en egenskab endda. For at kunne arbejde sammen med andre og kommunikere med dem, hjælper det eksempelvis, at du kan sætte dig i deres sted.

2) De er ikke psykopater

Et af kendetegnene ved psykopater er netop, at de har visse... problemer.. med at sætte sig ind i andre folks følelser - eller at føle noget selv overhovedet. En person, der græder over en film har næppe disse problemer. Tårerne er ægte, og der er ikke tale om en maske, de tager på og af efter lyst og behov. 

3) De har hjertet på rette sted
Igen en god egenskab; at tage andres følelser og oplevelser så meget på sig, at det kommer til fysisk udtryk i form af tårer er slet ikke et tegn på hysteri, men derimod på velvilje over for sine omgivelser. Folk, der græder til film vil det bedste for andre - så ræk dem dog den kleenex. 

4) De har en god fantasi
For at græde over en død mor-fisk i Find Nemo eller Leonardo, der synker under en isflage i Titanic, skal man have fantasien på plads - vi ser jo ikke et koldt lig ligge der efterfølgende - det kræver konsekvensberegning at forestille sig traumerne og de efterfølgende skrækkelige ting og følelser, lille Nemo eller andre føler, når der sker noget trist i en film. Græder man til en film, har man med andre ord fantasi og kan konsekvensberegne, hvilket vel ikke er helt ringe kvaliteter at have, vel?

5) De er mere rene mennesker

Det lyder måske forkert, men der er noget om det – og ren skal forstås som i: Gråd fjerner giftstoffer, sænker dit blodtryk og renser dine øjne, hvilket vi har skrevet om tidligere her.

6) De efterlader dig med en vigtig rolle
Du kan trøste - og det binder jer sammen. 

7) De er der også for dig
Har man først haft paraderne nede for for en anden person, kender du måske følelsen af at have et lidt mere ømt punkt for den anden. På samme vis, som du har trøstet den grædende, vil den grædende også være der for dig. 

8) De følger deres hjerte
De græder jo ikke for sjov. Måske har de slet ikke lyst til at sidde der i biografen på deres første date med en fremmed fyr eller "fyr-inde", men de kan slet ikke lade være med at lade hjertet og ikke hjernen tale. Og rynk ikke på brynene, hvis du er den date, de er sammen med, og som kan høre snøftene fra dit biografsæde i mørket. At græde til en film viser, at personen følger sit hjerte, hvilket i mange henseender vel er et godt tegn for din måske kommende partner?

Derfor er de bedste mennesker dem, der græder til film.