I dag er det International Øl Dag!: 5 grunde til at sige skål på det

Første fredag i august er International Øl Dag. Det har det været, siden nogle yderst kloge hoveder startede konceptet i 2007, hvorefter alle rigtige bodegaer, barer, øludskænkningssteder osv. osv. naturligvis benytter chancen for at fejre den store dag. Ifølge folkene bag er formålet med den internationale festdag, at:

- Samles med vennerne og nyde smagen af øl
- Fejre dem, som brygger og serverer øl
- Samle alle verdens øl og dermed også verdensbefolkningen gennem øl

Vi vil dog også gerne bidrage til verdensdagen ved at give dig nogle gode grunde til, at du bør snige dig ud i nattelivet og deltage – udover den vidunderlige smag naturligvis:

Grund 1:
Det er godt for hjertet. Mere end ét forhold er startet over en drink i en bar, men at øl er sundt for hjertet er også et reelt fysisk faktum, ifølge forskning, udgivet i det videnskabelige tidsskrift Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Her påpeger forskerne, at 0,8 liter øl om dagen i gennemsnit (eller cirka en genstand for kvinder og to for mænd) reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 25 procent.

Grund 2:
Her er der faktisk to grunde: Det er bedre en smøger OG du ældes med ynde, når du drikker en-to øl om dagen. Ifølge nyere forskning er et moderat indtag af øl med til at gøre, at du ældes med ynde.

- Interessant nok, så korrelerer moderat alkoholindtag, dvs. en eller to genstande om dagen, med den sundeste form for ælde, mens meget lavt eller meget højt forbrug medfører en hurtigere aldring, skriver American Society of Human Genetics således i en pressemeddelelse, som vi tidligere har omtalt her.

Grund 3:
Fordi 110-årige Mark siger det. Vi har således tidligere bragt historien om, at at grunden til, at Mark Beehrends fra Nebraska er så gammel, som han er, ifølge ham selv skyldes, at han drikker en dåseøl hver dag kl. 15. Rådet er hermed givet videre.

Grund 4:
Det reducerer risikoen for både nyresten og galdesten, ifølge større forskningsprojekter ved Harvard School of Public Health samt ved en befolkningsundersøgelse af 27.000 mandlige rygere lavet af det nationale sundhedsinstitut i Finland.

Grund 5:
Det minimerer risikoen for Alzheimers og Parkinson-sygdomme, som beskrevet her.  

Så skål på det!

 

Dagens Gossip