Ny superpille mod influenza på vej til Danmark: Gør dig rask på et døgn

Forskere kalder den nye medicin for et gennembrud.

En ny pille, der gør dig fri for influenza på 24 timer, kan allerede lande på europæiske hylder næste vinter.

Når man først bliver ramt af influenza, er det ikke så meget at gøre - andet end at have det frygteligt og klynke ynkeligt. 

Det tager i hvert fald en god uges tid at blive helt rask igen, og i mellemtiden kan man blot ligge i sengen og have ondt af sig selv.

Men det kan snart være slut med de lange, opslidende sygdomsperioder. Det japanske firma Shionogi & Co. har ifølge The Wall Street Journal udviklet en pille, som jager influenzaen ud af kroppen på kun et døgn. 

Medicinen er stadig ved at blive testet, men den forventes allerede at lande på hylderne i Japan i næste måned. Derefter vil virksomheden søge godkendelse af præparatet i USA og Europa, og hvis alt går vel, kan pillerne købes i Danmark fra næste vinter.

Udover at den japanske mirakel-medicin gør influenza-ramte personer raske på under 24 timer, er medicinen også speciel, fordi der kun skal en enkelt pille til. Det kræver til sammenligning 5x2 doser med eksisterende medicin. 

Læs også

Mands numsehul faldt ud af kroppen, da han havde siddet for længe på toilettet med sin mobil

Seniorforsker i influenza ved Statens Serum Institut, Ramona Trebbien, bekræfter virkningen over for Ekstra Bladet:

- Hos 50 procent af de patienter, som fik behandlingen, ser man, at virus er væk efter et døgn. Derudover er der en reduktion i mængden af virus i kroppen i de andre patienter, siger hun.

Ny pille mod influenza

Den nye pille vil ikke kun forkorte sygdomsperioden, men også gøre, at færre personer overhovedet bliver ramt af influenza. 

- Når man fjerner virus må det mindske spredningen, og det vil jeg mene, vil give en mildere influenza-sæson, siger Ramona Trebbien til Ekstra Bladet.

Martin Howell Friede fra verdenssundhedsorganisationen WHO kalder medicinen for et gennembrud i måden, vi behandler influenza på.

Ny forskning afslører: Dette sted er der størst sandsynlighed for at møde dit livs kærlighed

 

Dagens Gossip