Studie viser: Rengøring holder din hjerne ung

Du bør måske tage dig lidt oftere af de huslige pligter, end du gør. Studier viser nemlig, at den lette aktivitet som rengøring er, kan hjælpe med at holde din hjerne ung.

Hvis det er dig, der tager sig mere af de huslige pligter i hjemmet end din partner eller din sambo, så skal du måske ikke være ligeså træt af det, som du nok ellers er. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at din hjerne holder sig mere ung.

Det britiske medie The Guardian har publiceret en artikel, hvori de skriver, at små huslige pligter blandt andet rengøring, kan være med til at holde din hjerne ung. Det er en tilføjelse til de beviser, der allerede peger på, at selv den mindste form for motion kan gøre en forskel.

Læs også

Smid næsesprayen: Høfeber kureres med sex

Undersøgelsen har fundet sted via et hold af internationale forskere, der har studeret og analyseret data fra 2.354 voksne amerikanere. Disse mennesker har i minimum tre dage båret en tracker, der målte deres aktivitet, og så har de fået foretaget scanninger af deres hjerner.

Det menes, at hjernens størrelse hænger sammen med ens aldring, og derfor har man fundet frem til resultatet ved at måle forsøgsdeltagernes hjerner.

Det viste resultaterne

Da de 2.354 forsøgspersoner havde båret deres trackere og fået scannet deres hjerner, viste resultaterne, at en times let aktivitet om dagen, viste en forøgelse på hjernes volumen med 0,22 %. Det svarer altså til lidt mere end det, som hjernen mister i volumen i løbet af et år, når man er fyldt 60.

Ifølge The Guardian så fortælles det nemlig, at hjernen formindskes med cirka 0.2 % om året, efter at man er fyldt 60 år.

Derudover så viste undersøgelsen også, at de mennesker der gik mindst 10.000 skridt om dagen, de havde en hjerne, der var 0.35 større end dem, der i gennemsnit gik mindre end 5.000 skridt om dagen. Omregner man det til år, så svarer det til, at hjernen hos personerne med 10.000 daglige skridt er 1.75 år yngre end dem, der kun gik omkring 5.000 skridt om dagen.

Der er dog ingen evidens for, at der er noget særligt i lige netop rengøring, der gør, at hjernen holder sig yngre. Det er den lette fysiske aktivitet, som er forbundet med det. Derfor vil rengøring altså holde hjernen yngre, men det vil den også, hvis du går en rask tur, eller laver andre lette aktiviteter.

Det kan dog hjælpe på motivationen til at gøre rent, hvis du ved, at du stopper din hjerne i at skrumpe, hvis du lige svinger støvsugeren en ekstra gang.

Læs også

Gynækolog advarer: Lad være med at putte hvidløg i din vagina

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip