Tyggegummi eller tandtråd? De fjerner lige mange bakterier

Foto: Shutterstock

Resultaterne af et forskningsprojekt tyder på, at der bliver fjernet lige mange bakterier fra tandsættet, uanset om man bruger tandtråd eller tygger sukkerfrit tyggegummi.

Ikke alene får du friskere ånde, når du tygger på et stykke sukkerfrit tyggegummi. Du renser faktisk også tænderne for 100 millioner bakterier.

Det skriver Videnskab.dk. 

En gruppe hollandske forskere satte fem studerende til at tygge tyggegummi i forskellige tidslænger fra 30 sekunder til 10 minutter. Bagefter blev tyggegummiet spyttet ud i en kop og analyseret.

Her viste det sig, at tyggegummiet er specielt godt til at fange bakterier de første 30 sekunder. Jo længere, man tygger på det, des mere klæbeevne taber tyggegummiet - og dermed evnen til at holde bakterierne fast.

Læs også: 4 modbydelige kropslugte du IKKE må ignorere

Forskerne konkluderer, at det fjerner ligeså mange bakterier at tygge sukkerfrit tyggegummi, som hvis man bruger tandtråd. Men de lægger dog vægt på, at man når forskellige områder i munden med de to.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip