Ventet solformørkelse bliver endnu vildere: Sjældent fænomen rammer samtidig

Den 20. marts står allerede som en helt speciel dag, hvor Danmark får en kraftig solformørkelse, men et andet usædvanligt naturfænomen gør solformørkelsen selskab.

For nylig skrev Dagens.dk om en omfattende solformørkelse, der finder sted den 20. marts, og som ikke har har været mulig at opleve siden 1999. Men nu oplyser den engelske avis The Mirror, at nysgerrige sjæle kan få meget mere på opleveren end det sjældne naturfænomen, hvor månen dækker for solens stråler.

Aftenen før solformørkelsen vil jorden og månen nemlig være så tæt på hinanden, som det overhovedet er muligt, hvilket giver anledning til en såkaldt supermåne.

Læs også: Danmark i mørke: Nu kommer vildeste solformørkelse i 15 år

Det er yderst sjældent, at jævndøgn,solformørkelse og supermåne finder sted på samme dag - og der bliver tale om en supermåne-solformørkelse.

Den delvise formørkelse finder sted, når månens bane går ind foran solen og kaster en skygge over jorden, og kan både ses fra det nordlige Afrika, Europa og det nordlige Asien.  Ifølge The Mirror bliver 30-98 procent af solens lys blokeret, afhængig af hvor man befinder sig. For danskernes vedkommende sker solformørkelsen mellem kl. 9.40 og 11.58 den 20. marts.

Danmarks bedste opskrift på gammeldags æggekage. Er du til æggekage, så skal du prøve kokkens hemmelig opskrift her.

Romertal - Danmarks største guide over romertal og de specielle tegn.

 

Dagens Gossip