Verdens største skib

Foto: Shutterstock

Verdens største skib er et vidt begreb, da det er svært at sammenligne passagerskibe, krigsskibe og fragtskibe.

Shell Prelude FLNG: Verdens absolut største skib er Shell Prelude FLNG, der er bygget i Sydkorea og blev søsat i 2013. Det måler vanvittige 488 meter i længden og er 74 meter bredt og 105 meter højt.

Skibet minder dog mere om en boreplatform end et egentligt skib, da enorme Prelude FLNG fungerer som et flydende naturgasanlæg. Dermed er det måske mere på sin plads af kalde skibet for verdens største sø-fartøj.

Læs også

Verdens største haj

Kolossen kan rumme hele 200.000 kubikmeter flydende naturgas, som bliver komprimeret, så den kan sendes over på mindre skibe.

The Largest Ship in The World

OOCL Hong Kong: Næste skib på listen OOCL Hong Kong, der er verdens største containerskib. Det strækker sig 400 meter og er 58,8 meter bredt og 73,5 meter højt.

Kæmpeskibet har plads til 21.413 containere og blev færdigbygget i 2017 og stjal dermed titlen som ‘verdens største containerskib’ fra Madrid Maersk.

Det danske containerskib måler nemlig 399 meter og har plads til 20.568 containere

Worlds Largest Container Ship OOCL HONG KONG, Maidens At Felixstowe UK-Up Close Drone Footage!

Harmony of the Seas: Når det kommer til passagerskibe tager Harmony of the Seas titlen som verdens største skib. Kæmpen, der blev færdigopført i 2016, er hele 362 meter langt, 47 meter bredt og 64 meter højt.

Til sammenligning var Titanic ‘kun’  269 meter langt.

Krydstogtsskibet har plads til hele 5.470 passagerer, indeholder 18 dæk og kan prale af både biografer, vandland, rutsjebaner, natklubber, teater, casino, golfbane, klatrevæg, skøjtebane, bibliotek, auktionshus samt et utal af restauranter og butikker.

HARMONY OF THE SEAS - Aboard the biggest cruise ship of the world from Royal Caribbean International

USS Gerald R. Ford: Når det kommer til krigsskibe, så er hangarskibet USS Gerald R. Ford verdens største krigsskib med en længde på 337 meter. Det måler samtidig 78 meter i bredden og 76 meter i højden.

Hangarskibet stod færdigt i 2013 og og kostede tæt på 111 milliarder kroner at bygge. Det er opkaldt efter den tidligere amerikanske præsident, Gerald Ford, der selv gjorde militærtjeneste i i flåden under 2. verdenskrig.

Exclusive: An Inside Look at USS Gerald R. Ford America's (Newest Aircraft Carrier)

Disse fire kæmpe er størst i hver sin kategori, når det kommer til spørgsmålet: Hvilket er verdens største skib?

Kilde: Illustreret Videnskab

 

Dagens Gossip