Tekst til 30 års fødselsdag

Skrevet af webmaster

283 uger siden

|

09/01/2019
Det kan være lidt af en udfordring at skulle skrive kort til en 30 års fødselsdag, så her får du et godt udvalg, der gør det let at få sagt det, som du ønsker.

Dagens topnyheder

Når du skriver en tekst til en 30 års fødselsdag, må kortet gerne være lidt sjovt, og det lægger ekstra pres på for at få skrevet noget humoristisk ind i mellem lykønskningerne, så kortet ikke ender som et ligegyldigt vedhæng til gaven, men i sig selv er værd at gemme for fødselaren.

Gode råd inden du starter

30 år er for mange det første skarpe hjørne, som de føler de runder, fordi den runde dag er forbundet med de forventninger personen har haft gennem flere år om, hvad de vil have opnået, når de står på dagen.

Det er meget forskelligt, hvad den enkelte person har af forventninger.

Nogle har forventet at have fundet partneren i deres liv, andre at være blevet gift, og andre at de havde fået det første barn inden den store dag, mens andre synes slet ikke, at de er færdige med tyvernes sorgløse festtilværelse eller bare ikke føler sig parate til et længerevarende fast forhold. 

Derfor er det vigtigt, at du starter med at tage udgangspunkt i personen, og ikke kommer til at træde dem over tæerne i et forsøg på at være sjov.

Fokusér derfor på mulighederne og alt det ”fødselsdagsbarnet” har opnået indtil nu, og krydr det med søde og sjove citater og visdomsord for at lave et mindeværdigt kort.

Sådan kommer du i gang med tekst til 30 års fødselsdag

Men hvor skal man begynde, når man ønsker at skrive den bedste tekst til 30 års fødselsdagen?

Fokusér på det positive og start med at overveje:

  • Hvilke højdepunkter der indtil videre har været i fødselarens liv. Det kan være uddannelse, job kæreste, bryllup, barn eller talenter/hobbies som personen har. Er personen dygtig til at sy, kreativ i køkkenet eller bare hjælpsom/en god ven.
  • Hvilke gode ting der hører til i trediverne i forhold til tyverne. Det kan typisk være at man har mere klarhed omkring, hvad man vil med sit privatliv eller karriere eller at man har bedre økonomi eller stabilitet i tilværelsen.
  • Sidst men ikke mindst, hvilke råd der er gode til at overkomme tredivernes udfordringer.

Skriv stikord ord ned, og se, hvad der passer bedst ind i sammenhængen. Det gode ved denne metode er, at du nu også har fået en rækkefølge foræret – et skelet – som du kan hænge teksten op på og ved, hvad indhold der skal med.

Sådan bygger du teksten op

Åben med et sjovt en humoristisk bemærkning.

Er du i tvivl, kan du bruges et af disse:

”En 30 årig er blot en 25 årig med 5 års erfaring oveni.”

”Trediverne er federe end tyverne, fordi… det er sjovere at græde i en lejlighed/hus end på et kollegieværelse/lejlighed, i en bil end på en cykel, i champagnen end i barcardi breezeren.”

”Du er og bliver som en god vin – bedre og bedre med alderen – så glæd dig over, at du endnu ikke har toppet.”

”Det er længe siden, at 30 år har været anset som gammel, og ordene pebersvend/pebermø er også gået af mode for længst, så tør dine øjne og spis din kage og glæd dig over at trediverne er de nye tyvere.”

Du kan også vælge at købe et kort med en påtrykt sjov tekst. I så fald er der ingen grund til at benytte denne form for åbning, og du kan gå direkte videre til selve indholdet.

Ved indholdsdelen tager du fat i dine stikord og skriver lidt om de forskellige punkter som beskrevet ovenfor. Altså højdepunkterne og de gode ting i trediverne.

Slut af med et godt råd eller et sjovt eller eftertænksomt citat, som et af disse:

”Hvor gammel ville du være, hvis ikke du kendte din alder?” – Satchel Paige

”En stor del af livet bliver brugt på først at sige: Det er for tidligt, og siden: Det er for sent.” - Gustave Flaubert

”For mig er gammel alder altid 10 år ældre end min” – John Burroughs

”Alder spiller ingen rolle, medmindre man er en ost.” - Billie Burke

Ordsprog og citater er en god måde at få sluttet teksten af på en naturlig måde, fordi du kan nøjes med at skrive: 

”Og husk nu” eller ”som x er kendt for at sige”.

Følger du den beskrevne måde har den perfekte tekst til 30 års fødselsdagen i løbet af ingen tid.