10 grunde til aldrig at smide kaffegrums i skraldespanden

Foto: Polfoto

Når kaffen er brygget og drukket, så ryger grumset altid direkte ud i skraldespanden. Men der er faktisk et hav af anvendelsesmuligheder for den kværnede kaffegrums.

Når vandet har løbet igennem og skabt den brune fontæne, så er morgenen begyndt for langt de fleste mennesker. 

Men kaffemaskinen når kaffemaskinen først har kørt og brygget den livsnødvendige funktionærbenzin, så er der faktisk rent guld at finde inde i maskinen.

Derfor har vi fundet 10 gode anvendelsesmuligheder for at tage kaffegrumsen i brug. 

1. Når der er koldt på vejen. 
Nu er vinteren ved at være et overstået kapitel. Men skulle der alligevel komme en ensom snebyge og hård nattefrost, så kan grumsen fungerer ligesom grus og hjælpe med at smelte isen i indkørslen. 

2. Til ubudne gæster
Hvis du ikke kan have køkkenhaven i fred, og bliver overrendt af dræbersnegle, så kan du med fordel sprede grumset rundt om dine planter. Den syreholdige grums falder ikke i god jord hos sneglene, der i stedet finder tryghed hos naboen og holder sig væk fra dine planter. 

3. Godt for grøntsagerne 
Imens du alligevel er ved at sprede grumset, så hjælper det grumsede biprodukt med at få radiserne og gulerødderne til at storstrives. Hvis du blander frøene med kaffen, så holder insekterne sig væk, imens ormene kommer og gør jorden mere frugtbar, så du kan nyde godt af flere grøntsager sommeren over.

4. Smid det ud i det grønne 
Kompostspanden elsker kaffegrumset højt. Kærligheden viser sig, når kvælstoffet fra grumset blander sig med masser af resten af havens affald. 

5. Slib dine gryder rene 
Kaffens naturlige slibemiddel kan fjerne mange genstridige fastbrændte rester i bunden af gryder og pander. Teflon og andre slip-let overflader bliver dog for ridsede af grumset, så dem skal du holde kafferesten fra.

Læs også

Richard blev hånet på kaffebar - ansat skrev grov besked på hans kop

 

6. Undgå duften af hvidløg
Dine hænder kan hurtigt dufte meget af hvidløg, hvis du skal balsamere en lammebov eller kvase og hakke fed til en omgang tzatziki. Men kal duften af hænderne igen, så kan indholdet fra kaffefilteret være til god hjælp. Gnid hænderne med grums og skyl dem grundigt, og duften er pist væk. 

7. Lav en hjemmelavet hudskrubbecreme 
Der er ingen grund til at betale for en luksus scrub, der kan fjerne den døde hud og exfoliere huden. For kaffens grums har en række fordele og kan blandt andet gøre din hud blød og ren. Med to dele olie, tre dele groft salt og to dele af hvilken som helst olie fra køkkenet, så har du opskriften på en helt naturlig scrub, der ikke dufter af noget, men som gør din hud babyblød i badet. 

8. Naboens utæmmede kat på afveje 
Har man små børn som ikke kan tåle, og måske heller ikke holde snitterne fra naboens hankat, så har du hermed dit eget usynlige kattehegn i form af grums. Når du har drukket kaffen, så kan du passende spise en appelsin. Efter den lille snack kan du blande appelsinskallen og kaffegrumset sammen, og holde baggårdskattene ude af haven ved at sprede grumset langs hækken. 

9. Camouflage til dit nye møbel 
Hvis dine naturtræsfarvede Ikea stole ser slidte og kedelige ud, så kan de få et nyt liv. Med grumset i hånden og en god del knofedt, så kan du gnubbe træerne til et nyt og ældre look. Det ville nok ikke gøre møblerne mere værd eller snyde vurderingsmanden hos Lauritz.com, men det kan være en god afveksling, hvis du er træt af møblernes lyse farve. 

Læs også

Det betaler sig at være venlig, når man køber kaffe - kan du se hvorfor?

10. Fjerne teposerne under øjnene
Har man sovet dårligt eller har problemer med huden under øjnen, så har man sikkert kastet store summer efter eksorbitant dyre hudcremer og produkter. Men faktisk kan regulær brug af kaffegrums smøres under øjnene for at mindske poserne under øjnene. Man skal ikke forvente en mirakelkur, der pludselig gør en 10 år yngre, men brugeren Stuff4Chix har haft held med at bruge de efterladte koffeinholdige smuds og smøre det under øjnene. 10 -15 minutter om dagen et par gange om dagen, og så er poserne ikke længere nær så fyldte under øjnene. 

Se selv forskellen i videoen herunder: 

Does Coffee Grounds Remove Under Eye Bags?

Har du rigeligt med kaffegrums og kender alle fif i verden, så har du sikkert delt dem på Facebook. Men er du klar over disse 8 ting, som du aldrig må gøre på Facebook?

 

Dagens Gossip