Engelske efternavne

13/10/2019 18:27

webmaster

Navne
Engelske efternavne
Udenlandske efternavne er populære – også uden for de pågældende lande. Her finder du bl.a. de mest almindelige i en række engelsktalende lande, og der nok et par overraskelser imellem.

Mest læste i dag

Står du og overvejer at skifte dit kerne danske navn ud med et mere internationalt, så tag et kig her på engelske efternavne og bliv inspireret til, om det kunne være et af de mest almindelige navne fra nogen af de nedenstående lande, eller om du foretrækker noget lidt mere specielt.

Engelske efternavne

Ligesom vi har Nielsen, Jensen og Hansen, har andre lande ikke overraskende nogle navne der går mere igen end andre.

Her kan du se de tre engelske efternavne, som du oftest vil støde på i det store udland:

 1. Smith

 2. Wilson

 3. Jones

Smith vil du finde på top 10 i samtlige engelsktalende lande, og ofte vil navnet placere sig helt i top i det enkelte land.

Det eneste engelsksprogede land, hvor Wilson ikke optræder på top 10 er i Irland, hvor de mere traditionelle irske navne pryder postkasserne frem for de engelske efternavne, men mens Wilson mangler her, er Smith til gengæld helt oppe på en femte plads.

Jones er næsten ligeså udbredt, men det indtager ikke på samme måde topplaceringer i næsten alle lande. I Irland og i Canada, når det ikke engang en placering på top 10.

Usædvanlige efternavne

I nogle af de engelsksprogede lande såsom Canada, Australien og ikke mindst USA, er der en ret stor tilvandring fra andre lande og kulturer og det kommer også til at afspejle sig på listerne over de mest almindelige engelske efternavne, hvor top 10 naturligvis omfatter navne som:

 • Li

 • Singh

 • Garcia

Der optræder ingen danske efternavne på nogle af top 10 listerne, hvilket måske også er et tegn på, at selvom der også har været svære perioder i norden, så er der andre steder i verden, hvor det at immigrerer er mere almindeligt end i de skandinaviske lande, hvor der jo selvfølgelig også er foregået immigration i perioder, men slet ikke på den samme skala, som man ser i visse andre lande. Dog er der sneget sig et enkelt skandinavisk navn ind i down under. Anderson!

De 10 mest almindelige engelske efternavne i England

I England er det ikke overraskende Smith der dominerer listen, tæt efterfulgt af Jones og Williams. Her kan du se de mest almindelige engelske efternavne.

 1. Smith

 2. Jones

 3. Williams

 4. Brown

 5. Taylor

 6. Davies

 7. Wilson

 8. Evans

 9. Thomas

 10. Roberts

De 10 mest almindelige efternavne i Irland

Bortset fra Smith er det lidt fattigt med de engelske navne i Irland, der selvfølgelig er domineret af flotte irske navne som Murphy, O'Kelly og O'Sullivan.

 1. Murphy

 2. O'Kelly    

 3. O'Sullivan    

 4. Walsh

 5. Smith

 6. O'Brien    

 7. Byrne

 8. O'Ryan    

 9. O'Connor

 10. O'Neill

De 10 mest almindelige efternavne i USA

I USA finder vi ikke overraskende Smith igen i toppen af listen, tæt efterfulgt af Johnson og ikke Jones samt Williams. Her kan du se de mest almindelige engelske efternavne i USA.

 1. Smith

 2. Johnson

 3. Williams

 4. Brown

 5. Jones

 6. Miller

 7. Davies

 8. Garcia

 9. Rodriguez

 10. Wilson

De 10 mest almindelige efternavne i Canada

Den canadiske top 10 præger ikke overraskende præg af den franske indvandring, men hvad måske vil overraske nogle er, at førstepladsen prydes af navnet Li, tæt efterfulgt Smith og Lam, hvilket skyldes, at der her også har været end meget stor tilgang fra asiatiske lande og særligt Kina.

 1. Li

 2. Smith

 3. Lam

 4. Martin

 5. Brown

 6. Roy

 7. Tremblay

 8. Lee

 9. Gagnon

 10. Wilson

De 10 mest almindelige efternavne i Australien

Da Australien i sin tid hovedsageligt blev koloniseret af briter, kommer det næppe som nogen overraskelse at netop de engelske efternavne fra Storbritanniens top 10 går igen her. Faktisk er top 3 fuldstændig identisk med listen over engelske efternavne.

 1. Smith

 2. Jones

 3. Williams

 4. Brown

 5. Wilson

 6. Taylor

 7. Morton

 8. White

 9. Martin

 10. Anderson

De 10 mest almindelige efternavne på New Zealand

Selvom mange af navnene fra den australske liste i sagens natur går igen på øen New Zealand, så har der her været mere variation i immigranterne.

Det betyder, at listen her også prydes af asiatiske navne, men top 3 er fortsat meget britisk med Smith, Wilson og Williams i spidsen.

 1. Smith

 2. Wilson

 3. Williams

 4. Brown

 5. Taylor

 6. Jones

 7. Singh

 8. Wang

 9. Anderson

 10. Li

Læs mere om danske efternavne her.