22 glatføreulykker får politiet på vejene

En bus væltet om på siden med 20 passagerer på Fyn, en saltspreder i grøften på Sjælland, og en 76-årig kvinde død efter en glatføreulykke nær Horsens søndag.

Sneen har givet politiet travlt fra morgenstunden, og samlet har betjente foreløbig måttet rykke ud til 22 ulykker på grund af sne og is, viser en Ritzau-rundringning til landets politikredse søndag klokken 13.

Særligt Syd- og Sønderjyllands Politi har haft travlt med ni af de 22 ulykker. Både fordi sønderjyderne blev ramt af uvejret først, men også fordi vinden spiller bilisterne et puds.

- Jeg tror, de mange ulykker kan skyldes sneen og den kraftige vind, som har overrasket bilisterne. Det er gået fra bar mark til næsten lukket af sne meget hurtigt, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Heldigvis har ingen personer i det sønderjyske fået alvorlige skader.

Midt- og Vestjylland er også hårdt ramt af sneen, og politiet fraråder al unødig kørsel.

- Vi fraråder folk at køre ud, hvis det ikke er nødvendigt, og særligt i Thy, hvor flere veje er helt spærret, siger vagtchef Henrik Nielsen.

Mens de fleste bilister er sluppet med små knubs, så er en 76-årig kvinde fra Vejle død på Hårupvej nær Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi, der har underrettet de pårørende.

- En håndværkerbil kommer formentlig over i den modsatte kørebane, fordi der er glat, og rammer kvinden i personbilen, som bliver dræbt, siger vagtchef Martin Rasmussen.

Sneen er på vej nord og østpå, og den har endnu ikke givet problemer i København og på Bornholm.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip