49'er sikrer den fjerde danske OL-billet

Med en tredje- og fjerdeplads i fredagens sejladser har Jonas Warrer og Anders Thomsen skabt så meget luft til forfølgerne, at nationspladsen ved OL er hjemme i 49'eren.

Ved de seneste to olympiske lege har dansk sejlsport vundet henholdsvis guld og bronze i 49'er-klassen. Ved OL i 2016 Rio er der igen en medaljechance.

- Vi lavede gode starter og fik hurtigt frie spor på banen. Jeg synes også, vi ramte en god rytme i forhold til vinden.

- Det gjorde, at vi i begge sejladser var mellem de forreste ved første mærke, og det bliver afgørende resten af vejen, siger Anders Thomsen i en pressemeddelelse.

Warrer og Thomsen har sejlet en stabil VM-serie med kun en enkelt svipser i de 11 hidtidige sejladser i spanske Santander.

Før lørdagens enlige sejlads ligger den danske 49'er på en samlet tredjeplads med et solidt forspring til de nærmeste forfølgere.

Således er det ikke kun OL-billetten, der er sikret. Muligheden for en VM-medalje er i høj grad også til stede.

Dansk sejlsport er lige nu sikret fire nationspladser ved OL i Rio. Og den femte OL-billet er meget tæt på.

Med tre danske både i top-otte, heriblandt feltets førende besætning, er OL-billetten i kvindernes 49'er reelt også hjemme - om end ikke i matematisk forstand.

Den førende danske båd med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede en ny toppræstation med placeringer som et, seks, fem og tre - dagens klart bedste serie.

- Vi vandt første sejlads i hård blæst, derefter døde vinden lidt, og det blev nogle tricky forhold på banen, så vi kan være rigtigt godt tilfredse med vores resultat, siger Ida Marie Baad.

- Det er rigtigt fedt at føre, og vi går helt klart efter VM-guldet. Men alt er stadig åbent, tilføjer Marie Thusgaard.

For finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen bød fredagen på både en op- og en nedtur. Han lagde formidabelt ud med en andenplads i første sejlads for dernæst at notere en tung placering som nummer 37 i anden og sidste sejlads.

Samlet ligger Jonas Høgh på 11.-pladsen. I OL-regnskabet er han på en niendeplads, og der er OL-billetter til de 12 bedste nationer.

Med to sejladser tilbage før Medal Race er der således gode chancer for, at målet med hans VM-comeback -at kvalificere Danmark til OL - kan blive indfriet.

Lørdag er VM's sidste konkurrencedag, hvor alle både er på vandet. Holder de danske både deres nuværende positioner, kan dansk sejlsport rejse hjem fra VM med OL-billetter i syv ud af de ni klasser, hvor der var danskere til start.

/ritzau/

 

Dagens Gossip