49'er sikrer den fjerde danske OL-billet

Med en tredje- og fjerdeplads i fredagens sejladser har Jonas Warrer og Anders Thomsen skabt så meget luft til forfølgerne, at nationspladsen ved OL er hjemme i 49'eren.

Ved de seneste to olympiske lege har dansk sejlsport vundet henholdsvis guld og bronze i 49'er-klassen. Ved OL i 2016 Rio er der igen en medaljechance.

- Vi lavede gode starter og fik hurtigt frie spor på banen. Jeg synes også, vi ramte en god rytme i forhold til vinden.

- Det gjorde, at vi i begge sejladser var mellem de forreste ved første mærke, og det bliver afgørende resten af vejen, siger Anders Thomsen i en pressemeddelelse.

Warrer og Thomsen har sejlet en stabil VM-serie med kun en enkelt svipser i de 11 hidtidige sejladser i spanske Santander.

Før lørdagens enlige sejlads ligger den danske 49'er på en samlet tredjeplads med et solidt forspring til de nærmeste forfølgere.

Således er det ikke kun OL-billetten, der er sikret. Muligheden for en VM-medalje er i høj grad også til stede.

Dansk sejlsport er lige nu sikret fire nationspladser ved OL i Rio. Og den femte OL-billet er meget tæt på.

Med tre danske både i top-otte, heriblandt feltets førende besætning, er OL-billetten i kvindernes 49'er reelt også hjemme - om end ikke i matematisk forstand.

Den førende danske båd med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede en ny toppræstation med placeringer som et, seks, fem og tre - dagens klart bedste serie.

- Vi vandt første sejlads i hård blæst, derefter døde vinden lidt, og det blev nogle tricky forhold på banen, så vi kan være rigtigt godt tilfredse med vores resultat, siger Ida Marie Baad.

- Det er rigtigt fedt at føre, og vi går helt klart efter VM-guldet. Men alt er stadig åbent, tilføjer Marie Thusgaard.

For finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen bød fredagen på både en op- og en nedtur. Han lagde formidabelt ud med en andenplads i første sejlads for dernæst at notere en tung placering som nummer 37 i anden og sidste sejlads.

Samlet ligger Jonas Høgh på 11.-pladsen. I OL-regnskabet er han på en niendeplads, og der er OL-billetter til de 12 bedste nationer.

Med to sejladser tilbage før Medal Race er der således gode chancer for, at målet med hans VM-comeback -at kvalificere Danmark til OL - kan blive indfriet.

Lørdag er VM's sidste konkurrencedag, hvor alle både er på vandet. Holder de danske både deres nuværende positioner, kan dansk sejlsport rejse hjem fra VM med OL-billetter i syv ud af de ni klasser, hvor der var danskere til start.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip