Aftale fordeler fire milliarder til miljøvenlig vækst i landbruget

Skrevet af admin

21/04/2015
Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om fordeling af landdistriktsmidlerne på knap fire milliarder kroner i de kommende tre år. 850 millioner kroner går til nye grønne stalde, oplyser Fødevareministeriet.- Støtten vil give investeringer for op imod 3,3 milliarder kroner og skabe 1600 job i landbruget frem til 2018, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelseTorsdag aften forlod Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forhandlingerne med regeringen, fordi man på en række punkter ikke kunne nå til fuld enighed.Ifølge Socialdemokraternes landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav var det især miljøkravene til landbruget, der var strid om, og det er så årsagen til, at det er endt med en aftale til venstre side i salen.Alligevel mener han, at der også er noget at komme efter for landbruget.- Jeg synes faktisk, der er en håndsrækning, også til det landbrug, som er presset af nye krav. Der er en konkret håndsrækning på næsten 300 millioner kroner om året, siger Orla Hav til Ritzau.

Dagens topnyheder

Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om fordeling af landdistriktsmidlerne på knap fire milliarder kroner i de kommende tre år.

850 millioner kroner går til nye grønne stalde, oplyser Fødevareministeriet.

- Støtten vil give investeringer for op imod 3,3 milliarder kroner og skabe 1600 job i landbruget frem til 2018, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse

Torsdag aften forlod Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forhandlingerne med regeringen, fordi man på en række punkter ikke kunne nå til fuld enighed.

Ifølge Socialdemokraternes landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav var det især miljøkravene til landbruget, der var strid om, og det er så årsagen til, at det er endt med en aftale til venstre side i salen.

Alligevel mener han, at der også er noget at komme efter for landbruget.

- Jeg synes faktisk, der er en håndsrækning, også til det landbrug, som er presset af nye krav. Der er en konkret håndsrækning på næsten 300 millioner kroner om året, siger Orla Hav til Ritzau.