Agger er skadet: Bendtner lurer på straffespark

En rygskadet Daniel Agger er yderst tvivlsom til lørdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien.

Bliver fodboldlandsholdets anfører ikke klar til kampen, mangler Danmark sin normale skytte på straffespark, og det kan komme til at gavne Nicklas Bendtner.

Angriberen jagter desperat sit første sæsonmål, og Wolfsburg-spilleren er nummer to i rækken i straffesparkshierarkiet.

- Jeg går ud fra, at jeg tager straffesparkene, hvis Agger ikke spiller. Men jeg håber selvfølgelig, at Agger bliver klar, for det er vigtigt for holdet, at han bliver klar, siger angriberen.

I sidste måneds testkamp mod Tyrkiet diskuterede Agger og Bendtner kort på banen om, hvem der skulle tage Danmarks straffespark i opgøret.

Agger endte med at gøre det - og score - men han skulle først overbevise Bendtner om, at sådan måtte det være.

Foruden Agger er også Simon Kjær tvivlsom til opgøret med en ankelskade. Agger og Kjær udgør normalt midterforsvaret på landsholdet.

- Jeg har været med på landsholdet i mange år, og jeg synes altid, at vi har haft problemer med en masse skader og tvivlsomme spillere. Heldigvis har vi erstatninger, som allerede har vist, at de kan spille med, og som har gjort det rigtigt godt.

- Selvfølgelig skal vi gøre alt for at få Agger og Kjær klar, men bliver de det ikke, må andre træde til, siger Bendtner.

Umiddelbart står Andreas Bjelland først på spring, hvis Agger eller Kjær ikke kan spille. Dernæst ligner Jores Okore næste mand i rækken. Også Kian Hansen og Mathias "Zanka" Jørgensen er med i truppen som kandidater til midterforsvaret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip