Arresthus ville efterforske flugt-betjent

22/09/2012 17:22

Newspaq

Nyheder
Det var Kolding Arresthus selv, der bad politiet om yderligere at efterforske den fangeflugt, som nu har fået en fængselsbetjent som helt central person. Han er nemlig blevet sigtet for at have medvirket til, at flugten kunne gennemføres. - Der er jo ting, vi har undret os over - både i arresthusets ledelse og i direktoratet og sikkerhedsenheden i forbindelse med fangeflugten, som har gjort, at vi har bedt politiet om yderligere efterforskning af sagen. - Og det har så ledt til en sigtelse af en kollega, siger arrestforvarer i Kolding Arresthus, Karsten Pedersen Vestergaard til Ritzau. Ifølge ham var der nogle faktuelle ting i sagen, der førte til, at man i Kolding bad politiet om at undersøge den yderligere. - Så det er os selv, der har bedt om efterforskningen, fortsætter Karsten Pedersen Vestergaard uden at ville uddybe nærmere. Den sigtede kollega er fritaget for tjeneste, indtil sagen om hans medvirken til fangeflugten den 17. juli i år, er afgjort. Ifølge Jydske Vestkysten skulle den sigtede have samarbejdet med de to flugtfanger, for efterfølgende at langtidssygemelde sig på baggrund af psykisk sygdom og traumer. Men over for Ritzau giver politiet udtryk for, at det udelukkende er ubekræftede. Karsten Pedersen Vestergaard fortæller, at stemningen i Kolding Arresthus fredag var "meget trykket", efter personalet fik overbragt nyheden om, at kollegaen nu officielt er sigtet i sagen. - Det var trykkende på arbejdspladsen i går (fredag, red.), da det er noget af en rystelse for kollegerne at få. Det giver jo noget utryghed blandt personalet, når man får sådan en besked, siger Karsten Pedersen Vestergaard til Ritzau.

Mest læste i dag

Det var Kolding Arresthus selv, der bad politiet om yderligere at efterforske den fangeflugt, som nu har fået en fængselsbetjent som helt central person.

Han er nemlig blevet sigtet for at have medvirket til, at flugten kunne gennemføres.

- Der er jo ting, vi har undret os over - både i arresthusets ledelse og i direktoratet og sikkerhedsenheden i forbindelse med fangeflugten, som har gjort, at vi har bedt politiet om yderligere efterforskning af sagen.

- Og det har så ledt til en sigtelse af en kollega, siger arrestforvarer i Kolding Arresthus, Karsten Pedersen Vestergaard til Ritzau.

Ifølge ham var der nogle faktuelle ting i sagen, der førte til, at man i Kolding bad politiet om at undersøge den yderligere.

- Så det er os selv, der har bedt om efterforskningen, fortsætter Karsten Pedersen Vestergaard uden at ville uddybe nærmere.

Den sigtede kollega er fritaget for tjeneste, indtil sagen om hans medvirken til fangeflugten den 17. juli i år, er afgjort.

Ifølge Jydske Vestkysten skulle den sigtede have samarbejdet med de to flugtfanger, for efterfølgende at langtidssygemelde sig på baggrund af psykisk sygdom og traumer.

Men over for Ritzau giver politiet udtryk for, at det udelukkende er ubekræftede.

Karsten Pedersen Vestergaard fortæller, at stemningen i Kolding Arresthus fredag var "meget trykket", efter personalet fik overbragt nyheden om, at kollegaen nu officielt er sigtet i sagen.

- Det var trykkende på arbejdspladsen i går (fredag, red.), da det er noget af en rystelse for kollegerne at få. Det giver jo noget utryghed blandt personalet, når man får sådan en besked, siger Karsten Pedersen Vestergaard til Ritzau.