Atlético Madrid truer giganternes spanske herredømme

Det er ikke så meget det, at FC Barcelona for første gang i 59 uger ikke fører den spanske liga, der vækker opsigt. Det bemærkelsesværdige er, at det ikke er Real Madrid, der har vippet de evige rivaler af pinden.

Med den overbevisende 4-0-sejr over Real Sociedad sidste søndag spillede Atlético Madrid sig tre point foran de to giganter, der i 10 år har domineret ligaen i en grad, så det har været svært at forestille sig, at det nogensinde skulle blive anderledes.

På selvsamme søndag, hvor klubben mindedes den netop afdøde Atlético-legende Luis Aragones, klubbens mangeårige træner og mest scorende spiller gennem tiderne, indtog Atlético Madrid altså ligatoppen for første gang siden 1996.

Nu begynder tilhængerne at tro på, at træner Diego Simeone kan føre holdet hele vejen til et sensationelt spansk mesterskab.

- Det ville løfte den spanske liga både på kort og længere sigt, at man kan se, at det godt kan lade sig gøre, siger den tidligere landsholdsspiller Morten Bruun, der i en årrække har kommenteret spansk fodbold på 6'eren.

- Når Atlético kan gøre det, så kan Sevilla eller Valencia i princippet også. Det ville være et rigtig godt signal, påpeger han.

Diego Simeone står som hovedpersonen i de senere års optur. Argentineren, der har en fortid som benhård midtbanespiller i klubben, blev ansat lige før jul i 2011 og har stort set ikke gjort noget forkert siden.

- Når man skifter træner, får man nogle gange en effekt, som typisk varer tre eller fem uger. Her har den varet i over to år, siger Morten Bruun.

- Det har været kendt som en balladeklub, men Simeone har fået skabt en kultur, hvor man ikke beklager sig. Det er næsten skræmmende, så harmonisk det er.

- Store navne kan sidde på bænken i måneder, men man hører intet brok. Det hjælper selvfølgelig også at vinde. Der er jo ikke noget at komme efter, når holdet vinder hver gang, lyder det fra Bruun.

Simeone indledte med at vinde Europa League i sin første sæson. Sidste år førte han klubben til triumf i den spanske pokalturnering, men hvad vigtigere var: I finalen fik Atlético gjort en ende på mange års komplekser i kampe mod lokalrivalen Real Madrid.

Nu har man taget et nyt skridt ved at overhale både Real og Barcelona i ligaen.

- Atlético spiller nærmest demonstrativt anderledes og overlader gerne bolden til modstanderne. Også på hjemmebane mod mindre hold. De angriber meget direkte, og så spiller de hårdt, grænsende til det brutale, siger Morten Bruun.

Med 16 spillerunder igen er der lang vej, til champagnepropperne kan springe, men der er intet til hinder for, at spansk fodbold vil have en meget overraskende mester, når turneringen slutter 18. maj.

- Jeg mener ikke, at det er rimeligt at sige, at Atlético ikke kan gå hele vejen. Efter transfervinduet kan man heller ikke hævde, at Atlético ikke har en bredde, der er lige så god som Real Madrid og Barcelona, for det har de, siger Morten Bruun.

Samtidig med mesterskabskampen er Atlético Madrid også fortsat med i Champions League. Holdet møder AC Milan i 1/8-finalen senere på måneden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip