Badminton: Sportschef bifalder åbenhed om matchfixing

Det kommer ikke bag på sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, at matchfixing også florerer i badminton.

I DR's 21 Søndag stod de danske spillere Hans-Kristian Vittinghus og Kim Astrup Sørensen frem og fortalte, hvordan de er blevet tilbudt penge for at påvirke resultatet af kampe, de skulle deltage i.

- Det er naivt, hvis vi ikke tror, matchfixing finder sted i badminton. Og nu har vi så set de første konkrete tilfælde.

- Badminton Danmark er opmærksom på den skadelige virkning, som matchfixing har på badminton og sport i det hele taget, siger Finn Trærup-Hansen i en pressemeddelelse.

Han roser de to danske profiler for at stå frem og fortælle deres historier.

- Jeg er stolt af, at de to danske spillere har vist rygrad og integritet og ikke taget imod fristelser, men til gengæld har både anmeldt oplevelsen og sat gang i debatten.

- Historien er med til at fortælle andre spillere om fristelser og farer. Det er godt, siger Finn Trærup-Hansen.

Hans-Kristian Vittinghus og Kim Astrup Sørensen blev i juni tilbudt penge for at tabe i forbindelse med Japan Open. De blev kontaktet via Facebook.

Begge takkede nej og indberettede sagerne til det internationale badmintonforbund (BWF).

Den formodede matchfixer fra Malaysia skrev til de danske spillere, at han tidligere har arrangeret matchfixing i forbindelse med Super Series-turneringen Singapore Open og VM for hold, Thomas Cup.

Overfor DR-programmet benægter han ethvert kendskab til sagen.

I de seneste måneder har flere danske tennisspillere - blandt andet Martin Pedersen - også stået frem og på samme måde fortalt, hvordan de er blevet tilbudt penge for at påvirke resultater af kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip