Berlingske inviterer købere på besøg

Et salg af Berlingske-koncernen kan være rykket nærmere, fremgår det af en meddelelse fra selskabet Mecom, der ejer Berlingske.

Selskabet har modtaget interesse for køb af den samlede danske forretning, oplyser Mecom.

Man vil nu invitere et mindre antal mulige købere til inden længe at gennemføre en såkaldt due diligence, som er en grundig undersøgelse af den virksomhed, som man ønsker at købe.

Mecom, der er en britisk mediekoncern, meldte sidste sommer, at man ville gennemføre en strategisk gennemgang for at undersøge alle muligheder for at øge værdi for aktionærerne - herunder også frasalg.

Selskabet har ikke fået acceptable tilbud på den hollandske forretning, men undersøger nu et antal tilbud på enkelte dele af den hollandske forretning.

I Danmark har salgsprocessen i 2012 ikke været hjulpet af svære tider på medieområdet. Således måtte Mecom tilbage i oktober meddele, at både annonceindtægter og oplag faldt markant i tredje kvartal af 2012.

På oplagssiden skulle der være tale om et fald på ni procent, mens annonceindtægterne i kvartalet faldt 18 procent - eller dog kun 15 procent, hvis man ikke medregner den nu lukkede gratisavis Urban.

Længst fremme i Mecoms salgsplaner synes aktiviteterne i Polen at være. Her har man fået et antal bud på den polske mediedel, og man er nu i eksklusiv diskussion med en af budgiverne, fremgår det af Mecoms opdatering.

Meddelelsen er en forløber for Mecoms årsregnskab den 21 marts. Ved den lejlighed vil Mecom på ny oplyse om forløbet af eventuelle frasalg.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip