Borgmester: Tv-dom kommer Esbjerg til gode

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, mener, at det kommer byens borgere til gode, at kommunen onsdag har fået Højesterets ord på, at det var fuldt lovligt, da de for knap syv år siden solgte byens TV- og kabelnet, Esenet, til TDC for 265 millioner kroner.

Pengene beholdt og brugt kommunen selv - blandt andet til at ombygge Esbjergs fodboldstadion, Blue Water Arena, og til renovering af domkirkepladsen i Ribe.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at indtægterne fra salget tilhørte kommunen og glæder mig over, at vi endelig kan få sat punktum i sagen og komme videre.

- Både kommunens borgere og turister kan de næste mange år nyde godt af de mange projekter, indtægterne fra salget har gjort muligt at gennemføre, siger Johnny Søtrup i en pressemeddelelse.

Manden bag erstatningskravet, borger og tidligere Esenet-bruger Hans Sønderby, mente ellers, at kommunen skulle udbetale de penge, de fik for salget, til de brugere, der havde betalt og var tilsluttet Esenet - en potentiel udgift på omkring en kvart milliard kroner.

Men det var Højesteret, såvel som by- og landsret, ikke enig i.

På grund af sagens principielle karakter blev der bevilget fri proces til at føre sagen videre til Højesteret.

Men det fik Hans Sønderby, der også er tidligere kommunal embedsmand og radikalt byrådsmedlem i Esbjerg Byråd, altså ikke noget ud af.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip