Bortførelse og hashsmugling gav fire år i skyggen

Fire mænd fra en smuglerring blev fredag i Københavns Byret idømt lange fængselsstraffe for en mislykket hashsmugling, der udviklede sig til også at omfatte frihedsberøvelse, grov vold og røveri.

To af mændene - Ageel Ahmed og Hassan Aoussar - fik hver fire års fængsel for forsøg på indsmugling af knap 134 kilo hash fra Spanien, der blev opdaget af fransk politi, inden det kom til Danmark.

Efter den mislykkede smuglertur bortførte de sammen med to andre mænd en femtemand, der spillede en rolle ved smuglingen, og som blev anholdt i Frankrig. De ville tilsyneladende hævne sig på ham, fordi smuglerturen endte galt.

På et autoværksted i Farum blev han gennemtævet og frarøvet 15 kilo hash, som på gaden ville kunne indbringe op imod 750.000 kroner.

Femtemanden blev i januar idømt to et halvt års fængsel for sin rolle i smuglersagen.

Fredag fik de fire andre så deres straf.

Ud over dommen for forsøget på at smugle hash blev de to også dømt for frihedsberøvelse, grov vold og røveri. Ageel Ahmed blev desuden udvist af Danmark for bestandig.

De to andre - Wahab Kahn og Nicki Christensen - blev dømt for at have medvirket til frihedsberøvelsen. Det gav dem hver halvandet års fængsel.

Ageel Ahmed ankede på stedet byrettens dom til landsretten, mens de tre øvrige tog betænkningstid og nu overvejer, om de vil anke.

Det er politiets bandeenhed Task Force Øst, der har efterforsket sagen. Anklager Stig Fleischer, Task Force Øst, er meget tilfreds med dommen.

Han oplyser, at en dansk mand, der fungerede som kurer i sagen, er blevet idømt fem års fængsel i Frankrig samt en bøde på 260.000 euro (næsten to millioner kroner).

 

 

Dagens Gossip