Britiske kampfly angriber jihadister vest for Bagdad

Britiske jagerfly har i løbet af natten til onsdag angrebet militante fra den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat vest for den irakiske hovedstad, Bagdad.

Angrebet er det andet på to dage, oplyser det britiske forsvarsministerium, der fortæller, at to IS-køretøjer blev uskadeliggjort.

- Fire Brimstone-missiler blev brugt ved præcisions-angrebet på køretøjerne. De første analyser tyder på, at angrebet forløb succesfuldt, hedder det i en meddelelse fra Forsvarsministeriet.

Det britiske parlament godkendte i sidste uge begæringen om, at Storbritannien slutter sig til den USA-ledede operation mod Islamisk Stat i Irak.

Den islamistiske gruppe har også erobret store områder i Syrien, og Syriens Observatorium for Menneskerettigheder meddeler onsdag, at IS-positioner uden for den kurdiske by Ain al-Arab er blevet angrebet af amerikansk-ledede styrker ved mindst fem luftangreb.

Onsdag hastebehandler Folketinget beslutningsforslaget om at sende syv danske F-16-fly til Mellemøsten for at bekæmpe IS i Irak. Dertil kommer militære rådgivere, som skal træne den irakiske hær og kurdiske soldater.

/ritzau/AFP

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip