Dagens etape i Tour de France

Efter en tiltrængt hviledag bevæger rytterne sig tirsdag ind i Pyrenæerne. Dem rammer de i slutningen af årets længste etape på 237,5 kilometer.

Fakta om 16. etape:

Carcassonne-Bagnères-de-Luchon, 237,5 kilometer

Beskrivelse:

Årets længste etape i Tour de France venter tirsdag. Og som om det ikke var nok, møder rytterne Pyrenæerne på den sidste halvdel af etapen.

Kategori 2-stigningen Col de Portet d'Aspet vil gøre flere af rytterne møre, og den vil i hvert fald kunne mærkes, når rytterne tager hul på etapens primære stigning Port de Balés. Port de Balés er 11,7 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,7, og rytterne har 20 kilometer til mål efter at have passeret toppen.

Som Vincenzo Nibali ser ud til at have sat sig på løbet, er dette en etape, som hans Astana-mandskab efter alt at dømme vil forsøge at kontrollere. Med en lang nedkørsel efter sidste bjergtop er det mest sandsynligt, at klassementsrytterne vil spare krudtet til de to næste etaper med mål på en bjergtop.

Det efterlader en åben motorvej for de ryttere, som er langt bagud i den samlede stilling, men stadig har kræfter til at jagte en etapesejr.

Vidste du at ...

... Bagnères-de-Luchon tre gange tidligere har været målby i Touren. Senest i 2012, hvor den altid angrebsivrige franskmand Thomas Voeckler vandt.

Hold øje med:

Joaquim Rodriguez

Mikel Nieve

Michael Rogers

/ritzau/

 

Dagens Gossip