Dankort udfordrer mobilbetaling med kodeløst kort

Kampen om de danske kortholdere er for alvor fløjtet i gang.

Et dankort uden pinkode er seneste skud på stammen fra selskabet bag kortet, Nets, der vil lancere det nye kort næste sommer.

Og det er et nødvendigt træk, hvis kunderne skal holde fast i det 31 år gamle kort, mener partner i Mybanker.dk John Norden.

- Dankortet har igennem mange år ikke udviklet sig. Det er et klart udtryk for, at man hos dankort og Nets ved, at om et øjeblik kan telefoner bruges til det samme, siger han til Ritzau.

Ifølge ham er det en trussel for dankortet, at mobilbetaling så småt begynder at krybe sig ind på kortets territorium.

Allerede nu kan man købe kaffe med betalingsappen Mobilepay hos Dansk Supermarkeds Starbucks-caféer. Omkring 1,4 millioner danskere har hentet Mobilepay ned på deres mobil.

Detailkoncernen er derudover åben over for, at kunderne kan betale med mobilen ved kassebåndet i fremtiden.

Med det nye dankort bliver det muligt at handle for 200 kroner uden overhovedet at røre ved terminalen ved kassen.

Dankortet og visa/dankort er danskernes foretrukne kort med fire millioner kortholdere, og dermed kan de fleste danskere få glæde af den nye funktion.

Kortet har også flere fordele, mener Dansk Erhvervs markedsdirektør, Henrik Hyltoft, der var med til at forhandle om det nye betalingskort.

- Dankortet er det billigste betalingskort, der er på markedet. Vi mener, at danskerne skal fortsætte med at foretrække dankortet som betalingsmiddel, og derfor har vi vurderet, at det skal være kontaktløst, siger han til Ritzau.

At man ikke skal taste sin pinkode ind, kan måske bekymre nogen, men det er der ingen grund til, mener handelsdirektøren.

- Brugen af kortet vil blive overvåget, og derudover skal brugerne på nogle tidspunkter taste sin pinkode for at sikre, at kortet er i rette hænder, siger han.

Det er detailhandlen, bankerne og Nets, der har indgået en aftale om et nyt dankort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip