Danmark undgår rivaler ved håndbold EM

Det bliver med sikkerhed ikke Frankrig, Sverige og Norge, som de danske håndboldherrer kommer til at møde i gruppespillet ved EM på dansk grund næste år.

Frankrig og Sverige var begge placeret i andet seedningslag, så på papiret kan Danmark se frem til at få en sportsligt nemmere pulje.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) meddelte tirsdag det europæiske håndboldforbund, EHF, at Norge, Frankrig og Sverige er de tre lande, der på forhånd bliver indplaceret i henholdsvis gruppe B, C og D.

Det er helt efter de gældende regler sket, inden der fredag aften trækkes lod til de fire grupper ved januar måneds EM, hvor Danmark er kommet i gruppe A.

- Vi har valgt at indplacere Norge, Frankrig og Sverige forud for den egentlige lodtrækning, og det har vi gjort udelukkende af hensyn til at optimere de samlede tilskuertal ved slutrunden, siger DHF-formand Per Bertelsen.

De forsvarende danske europamestre skal spille alle gruppekampe i Herning.

- Som nabolande giver Sverige og Norge jo sig selv i forhold til at få medrejsende tilskuere til at fylde i de danske haller, siger Bertelsen i en pressemeddelelse

Egentlig havde de danske arrangører før de sidste spillerunder i EM-kvalifikationen andre planer end dem, der nu er ført ud i livet.

- Vi ville oprindelig have indplaceret Tyskland, men desværre formåede tyskerne som bekendt ikke at kvalificere sig. Pokkers ærgerligt - ikke kun for tyskerne selv, men også for international håndbold.

- Og dobbelt ærgerligt for DHF, som markedsføringsmæssigt allerede nu har gjort en stor indsats på det tyske marked, forklarer Bertelsen.

- Så vi har måttet tage hensyn til, hvor vi også har været fremme med massiv markedsføring, og det er her, Frankrig kommer ind i billedet.

- Ikke mindst takket være den store offensiv, vi gennemførte i forbindelse med Final4 i EHF Cuppen i franske Nantes i sidste måned, siger Bertelsen.

De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip