Danske politikere fordømmer terrorangreb

Attentatet mod Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag får danske politikere til at fordømme de voldelige handlinger og sende tanker til de berørte personer.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen kalder angrebet en fej handling.

- Jeg fyldes med afsky og forfærdelse over det terrorangreb, der i dag har kostet ét liv og såret tre. Mine tanker går til den dræbte og de sårede politimænd samt deres familier og pårørende, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at alle kræfter skal sættes ind på at finde gerningsmændene, og han opfordrer til, at danskerne ikke giver efter for truslen mod demokratiet.

- I en svær tid må vi stå sammen og værne om vores værdier. I Danmark vil vi ikke give efter for vold og terror, siger Lars Løkke Rasmussen.

De øvrige partiformænd kommenterer også angrebet.

- Det er et angreb på ytringsfriheden lige her i Danmark. Helt uhørt og meget, meget alvorligt, skriver Pia Olsen Dyhr på sin Facebook-side.

Også Liberal Alliances formand Anders Samuelsen udtrykker sin foragt for attentatet:

- Terror, fanatisme og disrespekt for livet - det er, hvad vi lige nu er vidne til i Kbh. Må de skyldige blive fanget hurtigt, dømt og buret inde. Usympatiske dyr - det er, hvad de er, skriver han på Facebook.

Johanne Schmidt-Nielsen kalder angrebet "uforståeligt og forrykt".

- Vi skal fortsætte med at mene, skrive og tegne præcis det, vi vil. Og vi skal stå sammen og vise, at terrorister og ekstremister ikke vil lykkes med at så splid og had i vores samfund, siger hun i en pressemeddelelse.

Radikale Venstres Morten Østergaard og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er ligeledes rystede.

- Chokerende at høre om skyderiet i København. Vi kan glæde os over politiets indsats, samtidig med at vores tanker må gå til de ramte, skriver Kristian Thulesen Dahl på Facebook.

Og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen skriver samme sted:

"Mørkets kræfter skal ikke have lov til at vinde."

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip