Danske unge holder sig fra kriminalitet

De er bare få år siden, at der blev bygget ekstra pladser til kriminelle unge under 18 år på lukkede, sikrede institutioner.

Men nu er regionerne klar til at lukke mange af pladserne igen - for de står tomme hen, skriver Berlingske. De danske unge er nemlig blevet mere lovlydige, viser en ny rapport fra Danske Regioner.

Ifølge rapporten er der blandt andet sket et stort fald i personfarlig kriminalitet som vold, røveri og sædelighedsforbrydelser.

Den slags forbrydelser udløser en varetægtsfængsling og et ophold på en sikret institution.

- Der sker et konstant fald i kriminaliteten blandt børn og unge under 18 år. De unge er mere kontrollerede og disciplinerede, siger leder af Justitsministeriets forskningskontor, Britta Kyvsgaard, til Berlingske.

- De har forstået, at det betyder noget for deres fremtid, hvordan de gebærder sig, og hvordan de klarer sig i skolen, forklarer hun.

I midten af 00'erne var der omkring 90 pladser på de sikrede institutioner, men antallet er gradvist blev udvidet til 155 i begyndelsen af 2012. Fra 2010 er belægningsprocenten dog nået ned under 60 procent.

Kriminologer peger på, at udviklingen skyldes, at danske unges såkaldte risikobetonede adfærd er faldet. Det vil sige, at unge drikker mindre, ryger mindre hash og tager færre stoffer end tidligere.

Socialminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over det faldende antal ungdomskriminelle:

- Det ser jeg som et tegn på, at kommunerne er blevet bedre til at forebygge, at unge ryger ud i kriminalitet, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip