Dansker høster ros efter NHL-debut

Den danske ishockeyspiller Oliver Lauridsen får masser af ros efter sin debut lørdag aften i NHL for Philadelphia Flyers.

Den høje danske forsvarsspiller fik en udvisning efter kun 56 sekunder på isen, men Lauridsen spillede sig op og var med til at sikre Philadelphia en overraskende sejr på 3-1 over Boston Bruins.

Danskeren fik undervejs blokeret tre skudforsøg og bidrog med godt forsvarsarbejde i de godt 17 minutter, han fik på isen.

- Han er god med staven og meget klog med pucken. Jeg har aldrig set ham spille før, men han er en rigtig dygtig spiller, siger stjernespilleren Claude Giroux til Philadelphia Inquirer.

Philadelphia-træner Peter Laviolette er også godt tilfreds med, at han hev den 24-årige dansker op fra AHL-holdet Adirondack Phantoms på grund af skader i NHL-holdets forsvarskæde.

Til trods for den knap så gode start, så valgte Laviolette at holde Oliver Lauridsen på isen i den hektiske slutfase.

- Når en ung spiller kommer ind på holdet, så vil man gerne se, hvordan han udvikler sig i sin første kamp på holdet. Og han gjorde det godt i forvaret.

- Når man har en spiller, der spiller en god kamp, og gør, hvad han er blevet bedt om, så giver det ikke mening at holde ham på bænken og ændre på det hele i de sidste 5-10 minutter. Han spillede en meget stærk kamp for os, siger Laviolette.

Med Oliver Lauridsens debut har Danmark nu syv spillere i den bedste nordamerikanske ishockeyliga.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip