Dansker skuddræbt i Filippinerne

En dansk statsborger har mistet livet i Filippinerne, bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice. Ifølge et filippinsk medie blev manden skudt og dræbt onsdag.

- Jeg kan godt bekræfte, at en dansk statsborger har mistet livet i Filippinerne. Men jeg kan ikke komme med yderligere oplysninger i den konkrete personsag, siger Erik Johansen, vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Men jeg kan oplyse, at de pårørende i Danmark er underrettet, og det danske konsulat er i kontakt med de lokale myndigheder, tilføjer han.

Det filippinske medie SunStar skriver, at der er tale om en 53-årig dansk mand, som befandt sig sammen med sin filippinske partner i provinsen Agusan del Sur, da de blev angrebet af bevæbnede og ukendte gerningsmænd i deres hjem.

Her blev de tilsyneladende skudt flere gange - og danskeren blev erklæret død ved ankomsten til hospitalet, skriver SunStar.

Det lokale politi siger, at de har fundet fem tomme patronhylstre på gerningsstedet.

I slutningen af juni mistede en anden dansk statsborger livet i Filippinerne.

Der var tale om en pensioneret klejnsmed, som blev fundet myrdet i sit hjem i Bacolor i delstaten Pampanga med 35 knivstik.

Den 65-årige mand opholdt sig jævnligt på Filippinerne, men hans drøm om at blive gammel på øerne havde ændret sig på det seneste. Pensionisten havde muligvis været indblandet i slagsmål og ville derfor gerne hjem, oplyste hans søn i sommer.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip