Danskernes bankkonti eksploderer

Der er for alvor gået Joachim von And i danskerne.

Siden nytår har vi danskere i alt forøget vores nettoindlån i bankerne med næsten 42 milliarder. Det dækker over, at vi har sat 36,8 milliarder kroner i banken, og lånt 4,9 milliarder mindre.

Samlet har hver dansker - fra nyfødt til olding - i dag i gennemsnit har 131.500 kroner stående i banken, skriver Fagbladet 3F.

- De private husholdninger sparer op i et overraskende vildt omfang. Det er især de ca. 23 milliarder, der udbetalt i efterlønsbidrag, der er sat ind på kontoen her i 2012. Og det er jo sådan set fornuftigt nok at gemme lidt på kistebunden til en regnvejrsdag. Men for samfundets økonomi er det skidt, siger chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Frederik I. Pedersen.

Han mener, at de dystre udmeldinger som blandt andet Dansk Industri kom med tirsdag, tegner et forkert billede af dansk økonomi.

- Der er masser af vækst-krudt i Danmark. Vi står ikke og kigger ned i afgrunden igen. Den private sektor har en historisk høj opsparing, fordi både virksomheder og husholdninger holder ekstremt meget på pengene. Hvis bare en mindre del af de opsparede milliarder kom i omløb, og for eksempel blev brugt til investeringer i boligerne, ville man klart kunne se det på landets økonomi i form af øget beskæftigelse og lavere ledighed. Det ville kunne bryde den negative spiral, siger chefanalytikeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip