Den Blå Avis på tryk vil snart være fortid

I mere end 30 år har danskerne købt og solgt varer gennem Den Blå Avis, men de seneste år er flere og flere danskere hoppet på nettet i stedet for at kigge i avisen.

Det tager ejerne af Den Blå Avis, amerikanske eBay, nu konsekvensen af. Til jul vil den sidste printudgave af avisen udkomme, og fremover vil danskerne kun kunne gøre et kup på dba.dk.

- I dag handler danskerne med hinanden, hvor de går og står. Direkte på deres mobiltelefoner eller tablets i sekunderne efter de har besluttet sig for, hvad de vil købe eller sælge, siger koncernchef for eBay i Danmark, Morten Heuing, i en pressemeddelelse.

- Udviklingen går stærkt, og den kan ikke bremses. Derfor er det desværre også naturligt, at udviklingen i markedet nu får en kedelig konsekvens. Den Blå Avis ophører med at udkomme, siger han.

Forklaringen er, at oplagstallene falder, og at avisen har færre annoncører. Det gør, at eBay i år venter et resultat for printavisen, der lige akkurat går i nul.

Amerikanerne købte i 2008 Den Blå Avis med tilhørende brands og virksomheder for 2,1 milliarder kroner.

Dengang var det oprindeligt planen, at den trykte avis skulle nedlægges, da eBay primært var interesseret i dba.dk og hjemmesiden bilbasen.dk, som Den Blå Avis også ejede.

- Planen var at lukke avisen, men avis-teamet ville det anderledes. De satte sig for at bevise, at de kunne udvikle, drive og tjene penge på Den Blå Avis i et meget vanskeligt marked, siger Morten Heuing.

- Det lykkedes, og teamet har leveret en fremragende indsats, men nu går den ikke længere. Danskerne vil det anderledes i et voldsomt tempo, konstaterer Morten Heuing.

I stedet bruger flere og flere danskere dba.dk, hvilket især sker fra mobile enheder som smartphones og tablets. Over halvdelen af trafikken på Den Blå Avis' hjemmeside kommer i dag fra mobilen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip