DF-viceborgmester: Terrorister i Danmark skal have dødsstraf

En særlov skal gøre det muligt at indføre dødsstraf til terrorister i Danmark.

Det mener viceborgmesteren i Aabenraa Ejler Schütt (DF). På Facebook skriver han tirsdag efter weekendens terrorangreb i København:

- Terror i Danmark. Dødsstraf. Disse modbydelige terrorister forstår kun et sprog, nemlig mord og ødelæggelse. Derfor skal de med en særlov fuldstændig tilintetgøres med dødsstraf.

Til Jydske Vestkysten uddyber han sin kommentar med, at han godt mener, at man i forbindelse med denne "helt utrolige situation" kan lave en særlov.

DF's gruppeformand Peter Skaarup tager dog straks afstand fra viceborgmesterens udtalelser, som ikke er i trit med DF's officielle holdning til dødsstraf.

- Han (Ejler Schütt, red.) føler sig frustreret, og så kommer han med en hurtig reaktion på Facebook-mediet. Men det her gør jo ikke, at Dansk Folkeparti nu ændrer position i forhold til dødsstraf, siger han til jv.dk.

Ejler Schütt lægger sig med sin kommentar i kølvandet på andre DF'ere, som har udtrykt sig i kontroversielle vendinger efter terrorangrebene.

Tidligere tirsdag sagde folketingskandidat for DF Aia Fog til TV2, at Radikale Venstre har skyld i terrorangrebet.

- Jeg mener, at Radikale Venstre bærer et stort ansvar for, at det kan lade sig gøre. At det her terrorangreb kan finde sted, sagde hun til TV2.

- De Radikale har været primus motor i hele den udlændingelovgivning, der har ligget til grund for den massive indvandring siden 1983, hvor udlændingeloven blev vedtaget og som De Radikale var pennefører for, sagde hun.

Bagefter gik formand for partiet Kristian Thulesen Dahl ud og erklærede sig uenig. Det er ene og alene er den gerningsmand, der har begået terrorangrebet, der er ansvarlig for det.

Også Mogens Camre, DF-veteran og nuværende byrådspolitiker i Gladsaxe, har været på banen med en kommentar om, at alle andre partier end DF har et medansvar for angrebene.

- Jeg vil sige det sådan, at det store flertal på Christiansborg har et ansvar. I hvert fald burde enhver efter 11. september 2001 have fået lukket øjnene op.

- Alle partier undtagen Dansk Folkeparti har lukket øjnene og har ikke villet se. Så enkelt er det, siger Mogens Camre til Berlingskes Politiko.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip