Ebola skræmmer danskerne væk fra Vestafrika

Danskernes lyst til at rejse til Vestafrika er tilsyneladende voldsomt dalet som følge af ebola-udbruddet i det vestlige Afrika, der har kostet mere end 1500 mennesker livet.

De to rejseselskaber Apollo og Spies har på grund af for få solgte rejser valgt at lukke destinationer i henholdsvis Senegal og Gambia, der ligger i nærheden af de lande, hvor der har været registreret flest tilfælde af ebola.

Apollo har til denne vinter lanceret en helt ny feriedestination i Senegal, men det er ikke ligefrem væltet ind med bookinger, fortæller kommunikationschef Glenn Bisgaard.

- Vi har absolut kunne mærke ebola-udbruddet. Vi har solgt lige præcis nul rejser til Senegal, og rejserne har ellers ligget til salg i omkring fire måneder. Der har været enkelte reserveringer, som så ikke blev til noget, siger Glenn Bisgaard.

I sidste uge blev der for første gang registreret et tilfælde af ebola i Senegal, hvilket man også noterede sig hos Apollo.

- Vi har diskuteret det den seneste uge og er blevet enige om, at det var mest hensigtsmæssigt at lukke destinationen, da der ikke er den store interesse for at rejse til de områder i øjeblikket, siger han.

Hos rejseselskabet Spies har man også kunne mærke, at det vestlige Afrika i øjeblikket ikke er danskernes foretrukne feriemål. Spies har derfor valgt at lukke sin vinterdestination til Gambia.

- Vi kan ikke sige, om det er frygten for ebola, der er skyld i det, men vi har valgt at omlægge flyvningen til Gran Canaria, fordi der har været et svigtende salg, siger Torben Andersen, kommunikationschef hos Spies.

- Vi har solgt flere hundrede rejser, men det er ikke nok til at fylde et ugentligt fly, siger Torben Andersen.

Ebola-udbruddet blev registreret i marts. I første omgang var det i landene Guinea, Liberia og Sierra Leone, men siden også Nigeria og Senegal. Frem til 26. august var der registreret 1552 dødsofre som følge af epidemien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip