Efterforsker kræver optagelser af flystyrt udleveret

Skrevet af admin

01/04/2015

Mest læste i dag

En af de ledende efterforskere af flykatastrofen i de franske alper har bedt om at få alle optagelser af ulykken udleveret til myndighederne.

Opfordringen kommer efter franske og tyske medierapporter om, at der skulle eksistere en video af flyet, få sekunder før det blev knust i bjergene.

Aviserne Bild og Paris Match skriver, at de har optagelser inde i flyet.

En sekvens viser angiveligt passagerer i en kaotisk scene, hvor de råber "Gud!" på flere forskellige sprog.

Ifølge franske Paris Match og tyske Bild er optagelsernes autenticitet "hævet over enhver tvivl." De skal være blevet fundet i en mobiltelefon fra vragresterne i de franske alper.

Men den franske politiofficer Jean-Marc Menichini afviser, at der er fundet optagelser på nedstyrtningsstedet.

- Det er fuldstændigt usande rapporter, siger han til CNN.

Videooptagelserne varer kun få sekunder ifølge medierapporterne. De gør det klart, at passagererne vidste, hvad der skete med dem, da flyet var på vej ned mod bjergene, hvor alle 150 om bord blev dræbt.

- Scenen er så kaotisk, at det er svært at identificere folk på optagelserne, men lyden af skrigende passagerer gør det fuldstændigt klart, at de var klar over, hvad der sker, skriver Paris Match, som tilføjer, at den metalliske lyd af slag mod døren ud til cockpittet kan høres "mere end tre gange."

I Marseille siger statsadvokat Brice Robin, at alle, der har optagelser fra flystyrtet, må udlevere dem.

Ifølge Lufthansa vil det tage lang tid at få fastslået, hvad der skete i flyet.

- Vi lærer hver dag mere om årsagerne til ulykken. Det vil tage lang tid, før vi alle forstår, hvordan dette kunne ske, siger den øverste direktør for Lufthansa, Carsten Spohr, som onsdag besøgte nedstyrtningsstedet i Frankrig.

Han afviste at svare på spørgsmål om andenpilotens mentale problemer.

Styrmanden Andreas Lubitz, der menes at have styret sig selv og 149 andre i døden, fortalte sin arbejdsgiver i 2009, at han tidligere havde haft en "svær depression."

/ritzau/AFP