Elbæk: Nu retter vi fokus 100 procent mod valget

Skrevet af admin

23/02/2015

Dagens topnyheder

Efter at have samlet de nødvendige underskrifter, der formentlig sikrer partiet Alternativet adgang til stemmesedlerne ved det kommende folketingsvalg, ser partiformand Uffe Elbæk frem til at fokusere på det politiske.

- Vi glæder os til at kunne skifte fokus fra at samle erklæringer til at kunne sætte 100 procent tryk på valgkampsforberedelsen. Vi er godt i gang, men vi har en intern målsætning om at være endeligt klar 14. april, siger Uffe Elbæk til Ritzau.

- Vi har allerede vores spidskandidater på plads, og i marts er der valg til listekandidaterne, siger han.

Uffe Elbæk fortæller, at der foreligger et partiprogram, men at det samtidig løbende vil blive udbygget.

- Men vi har på nuværende tidspunkt nogle meget klare og præcise ting, vi gerne vil med Danmark: En seriøs bæredygtig omstilling, der både gælder en bæredygtig økonomi, men også social og grøn bæredygtighed.

- Og så vil vi gerne styrke iværkssætterkulturen i Danmark, samtidig med at vi ønsker en mindre stat og noget mere samfund - et mindre statsapparat og mere frivillighed, siger Elbæk.

Han afviser at spekulere i, at en stemme på Alternativet kan være spildt, hvis det ikke lykkes partiet at komme over spærregrænsen.

- Det er jo kun stemmespild, hvis man stemmer på nogen, man ikke tror på, mener han.

Fast står det, at Alternativet foretrækker en rød regering.

- Vi peger på Helle Thorning-Schmidt (S). Det gør vi ud fra en vurdering af, hvilken blok der har den mest ambitiøse miljøpolitik. Det har den nuværende regering i den grad, siger Uffe Elbæk.

Selvom Alternativet nu har sikret de nødvendige 20.260 vælgererklæringer, fortsætter partiet nogle dage endnu med at samle ind.

- Vi vil gerne have en buffer på 1000. Men jeg regner med, at vi går over i Indenrigsministeriet med alle vælgererklæringer i næste uge, siger han.

/ritzau/