EU-Kommissionen fastholder: PSO-afgift er traktatstridig

EU-Kommissionen står urokkeligt fast på, at en del af den danske PSO-afgiftsordning er traktatstridig. Det fremgår af et brev fra EU-Kommissionen, der kommer i kølvandet på flere måneders forhandlinger og møder om sagen.

Ifølge EU-Kommissionen er det danske PSO-system diskriminerende over for den elektricitet, der importeres fra udlandet.

Udenlandsk produceret el pålægges nemlig med det nuværende system de samme afgifter som dansk produceret el. Men det vel at mærke uden at få glæde af de støtteordninger, som kun dansk produceret el har adgang til.

Det er langt fra første gang, at EU-Kommissionen påpeger det, der opfattes som et misforhold mellem danske og udenlandske el-producenter.

EU-Kommissionen har siden sidste år stillet spørgsmål til sagen, og i sommer understregede kommissionen så, at PSO-ordningen er traktatstridig.

Og trods flere møder om sagen mellem EU og Danmark, så står kommissionen altså fast på sit syn på sagen.

Det får nu klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) til at søge en "snarlig løsning" på sagen om den omstridte energiafgift. Men ministeren vil endnu ikke give sit bud på, hvor det ender.

- Jeg er meget optaget af, at der findes en løsning, som passer til de danske forhold, siger Rasmus Helveg Petersen.

- Jeg kan ikke sige nu, hvordan den endelige løsning kommer til at se ud, men én ting er sikker, og det er, at vi også i fremtiden støtter grøn energi, så vi kan fortsætte omstillingen væk fra kul, olie og naturgas, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip