Fagbosser: Tøset og uærlig Venstre-snak

Når Venstre vil bremse væksten i den offentlige sektor, så skylder partiet også danskerne at erkende, at konsekvensen er ringere velfærd og færre offentligt ansatte.

Sådan lyder det fra hovedorganisationen FTF og fagforeningen FOA.

- Nulvækst betyder færre offentligt ansatte, og det får den konsekvens, at borgerne ikke kan få udført den samme service. Det må man stå ved, når man som parti ønsker at gennemføre en politik, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til Newspaq.

Hun mener, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesordfører Claus Hjort Frederiksen taler førende økonomer midt imod og taler ned til befolkningen på samme tid.

- Jeg synes, det er tøset ikke at tage ansvar, når man vil promovere en nulvækst-politik, siger Bente Sorgenfrey, der taler på vegne af 450.000 offentligt og privat ansatte.

Hos FOA er formand Dennis Kristensen bekymret for, at det kan føre til ringere service for borgerne og arbejdsløshed blandt de 191.000 medlemmer, hvis Venstres politik ender med at blive en realitet efter næste folketingsvalg. Udlicitering kan eksempelvis ramme de mange lønmodtagere i FOA, der plejer patienter på hospitaler og plejehjem eller yder service til handicappede.

- Venstre skylder danskerne at være ærlige. Det nytter ikke noget, at Claus Hjort Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen leger skjul med danskerne. Vær dog ærlig og sig, 'vi vil skære der og der', i stedet for at prøve at bilde os allesammen ind, at vi kan, om jeg så må sige, købe hele verden for ingen penge, lyder det fra Dennis Kristensen.

Newspaq har forsøgt at få en kommentar fra Claus Hjort Frederiksen, men han var i skrivende stund ikke tilgængelig.

 

Dagens Gossip