FAKTA: Sam Mansours kriminelle løbebane

Dansk-marokkaneren Sam Mansour - tidligere Said Mansour - er født i 1960 i Marokko. Kom til Danmark i 1983 og fik dansk statsborgerskab i 1988. Han er kendt som boghandleren fra Brønshøj og vant til stor opmærksomhed fra politiet og efterretningstjenesten.

* 1995: Mansour er under mistanke for at planlægge terror mod FN-topmødet i København. Han bliver anholdt, men alle sigtelser droppes.

* 2003: Mansour observeres på en færge til Oslo og anholdes ved sin hjemrejse. Han løslades efter en ransagning af sit hjem.

* 2004: Mansour idømmes tre måneders ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og hæleri. PET ransager igen Mansours hjem og konfiskerer et større parti videofilm, taler og sange, der opfordrer til hellig krig.

* 2005: Politiet ransager atter Mansours hjem og konfiskerer mere materiale med taler af al-Qaeda-lederne Abu Musab al-Zarqawi og Abu Qutada. Politiet finder over 3000 cd-romskiver, hvoraf en tredjedel er med yderliggående islamistisk indhold. Mansour anholdes, sigtes og varetægtsfængsles for at opfordre til terror.

* 2007: Mansour idømmes tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret. Mens han sidder i fængslet og venter på dommen, hare han telefonisk og skriftlig kontakt til de fire terrortiltalte i Glostrup-sagen.

* 2009: Mansour løslades.

* 2014: Sam Mansour fremstilles i grundlovsforhør, igen sigtet for opfordring til terrorisme og hellig krig.

Kilde: Wikipedia og Ritzau

/ritzau/

 

Dagens Gossip