Fire politibetjente meldes dræbt i Tjetjenien

Fem politibetjente skal have mistet livet ved et selvmordsangreb i den russiske delrepublik Tjetjenien, rapporterer det russiske nyhedsbureau Ria. Samtidig meldes fire betjente sårede ved angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er i alt 12 mennesker blevet såret ved angrebet, men det fremgår ikke, om der skulle være civile blandt de kvæstede.

Ifølge det russiske indenrigsministerium var det en selvmordsbomber, der detonerede sin sprængladning ved indgangen til en koncertsal i den tjetjenske hovedstad Grosnij i forbindelse med en byfest i byen, der også markerer republikkens leder, Ramzan Kadyrovs, fødselsdag.

- Politifolk, der bemandede metaldetektorer ved indgangen til koncertsalen, bemærkede en mistænkelig ung mand. Da betjentene besluttede at undersøge ham nærmere, sprængte manden sig selv i luften, siger en lokal betjent til Ria.

Bombesprængningen skete tilsyneladende flere timer før koncertens start.

Ramzan Kadyrov siger ifølge Ria i en skriftlig erklæring, at bombemanden "ville ødelægge borgernes glæde ved fejringen, men det er ikke lykkedes ham".

Tjetjenien har de senere år været mere rolig end tidligere set, og selvmordsangreb i den russiske delrepublik har været relativt sjældne.

ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip