Før møde med verdensmester: Axelsen skal i offensiven

Når det danske stortalent Viktor Axelsen onsdag spiller sin første kamp ved Denmark Open, bliver det ikke med danskeren som favorit.

Han står nemlig overfor den kinesiske verdensmester Chen Long allerede i første runde.

Axelsen skal derfor finde sit allerbedste spil frem, hvis han skal have en chance for avancement. Og stortalentet har taktikken klar inden mødet med verdensmesteren.

- Jeg skal stole på min fysik, og jeg skal forsøge at finde nogle overraskende momenter frem i mit spil. Jeg skal turde at lave temposkiftene og angrebsslagene, samtidig med at jeg må acceptere, at han får mange slag over nettet.

- Jeg har selvfølgelig stor respekt for ham, men jeg bliver også nødt til at tro på min egen chance, siger Viktor Axelsen.

Det danske stortalent fik sit gennembrud ved VM på hjemmebane i august, hvor han fik bronze efter et nederlag i semifinalen til verdensetteren Lee Chong Wei.

Axelsen føler selv, at han aldrig har været bedre.

- Jeg er nok i min bedste form nogensinde, og jeg rykker mig virkelig meget til træning. Lige nu står jeg stærkere end nogensinde, og resultatet til VM gav også selvtillid og blod på tanden, siger han.

Selvom danskerens chancer på papiret er meget små, så håber han, at hjemmepublikummet i hjembyen Odense kan give de sidste procenter i den svære kamp mod Chen Long.

- Jeg glæder mig altid til at spille i Odense, da jeg ved, at mine venner og familie kommer til at sidde på tilskuerpladserne. Det giver et boost, og jeg glæder mig til at gå på banen, siger Viktor Axelsen.

Den unge dansker har ikke ligefrem været forfulgt af lodtrækningsheld på det seneste.

Ud over mødet med Chen Long i første runde af Denmark Open venter endnu en hård modstander ugen efter i French Open. Her står Lin Dan nemlig klar i første runde.

/ritzau/