Franske soldater finder nedstyrtet fly

Franske soldater har angiveligt fundet vraget af det algeriske passagerfly, der natten til torsdag styrtede ned. Det oplyser den franske tv-kanal BMFTV ifølge BBC.

Det er dog ikke bekræftet af hverken de franske eller algeriske myndigheder, men ifølge BMFTV er flyvraget fundet i den centrale del af Mali.

Der var 116 personer om bord på flyet, der var på vej fra Burkina Faso til Algeriet, da myndighederne mistede kontakt med flyet.

Flyet lettede natten til torsdag fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, men efter cirka 50 minutters flyvning mistede luftfartstjenesten kontakten med det.

Der er foreløbig ingen meldinger om, hvad der præcist fik flyet til at styrte ned, men ifølge Burkina Fasos transportminister anmodede flyets piloter om at ændre den planlagte rute en smule, fordi der var en sandstorm i området over det nordlige Mali.

En embedsmand hos de algeriske luftfartsmyndigheder bekræftede tidligere, at flyet var styrtet ned.

Frankrigs præsident Hollande bekræftede torsdag aften, at flyet "formentlig" er styrtet ned. Han har aflyst et planlagt udlandsbesøg til landets oversøiske territorier efter flystyrtet.

Frankrig har i forvejen soldater i Mali, der sidste år blev sat ind for at sætte en stopper for islamistiske oprørere, der havde overtaget magten i den nordlige del af landet.

Ifølge den franske udenrigsminister var der 51 franskmænd om bord. De resterende passagerer kom fra ni andre lande, hvoraf der var 27 passagerer fra Burkina Faso, otte fra Libanon, seks fra Algeriet og fire tyske passagerer. Der var ingen danskere om bord.

Det er ikke første gang, at et fly fra Air Algerie har været ude for en ulykke.

I 2003 styrtede et Boeing 737 ned i det sydlige Algeriet, kort efter flyet var lettet fra Tamanrasset i Sahara-ørkenen. 102 mennesker blev dræbt i ulykken, som kun en person overlevede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip